вівторок, 18 вересня 2007 15:16

Блохін та Воронін уособлюють два способи життя

Якби ми жили у цивілізованій країні, конфлікт між тренером національної збірної України з футболу Олегом Блохіним та футболістом команди Андрієм Вороніним став би приводом для не меншого галасу в пресі, ніж знаменита сварка між французом Зіданом та італійцем Матерацці під час матчу за звання чемпіонів світу. На жаль, цього, швидше за все, не буде. Чому "на жаль"? Тому що сварка між Блохіним і Вороніним — це набагато більше, ніж просто сварка між тренером і футболістом. Це конфлікт двох світоглядів, двох способів життя. І не лише футбольного.

Андрій Воронін, який виїхав із України за кордон 16-річним хлопчиком, і вже там став зіркою футболу, ніколи не вписувався в систему нашого футболу. Молодого футболіста, який грав за основний склад німецького професійного клубу, дуже довго "не помічали" тренери спочатку юнацьких збірних різних вікових груп, а згодом і національної команди України. Дебют Вороніна у збірній стався випадково. Через травму гравця, який вийшов у основному складі, Андрій вийшов на заміну і несподівано отримав нагоду відіграти майже увесь матч проти греків восени 2002-го. Він став героєм того поєдинку, після чого "не помічати" його вже не виходило.

Із першого дня у збірній Воронін буквально "підривав" зсередини національну команду

Із першого дня у збірній Воронін, який в Україні нічого нікому не винен, буквально "підривав" зсередини національну команду, завжди відкрито висловлюючи свою думку, ні на кого не озираючись. Таке право давала футболістові його гра — Андрій завжди викладався на полі на сто відсотків і швидко став улюбленцем публіки. У збірній же був інший "улюбленець", виключність якого у нас була визначена ледь не на загальнодержавному рівні. Ще одного лідера, який би ні від кого не залежав, нинішній варіант збірної України не передбачав. Тому що не можна собі уявити Андрія Вороніна, який закликає вболівальників голосувати на виборах за "правильного" кандидата, як робив це 3 роки тому Андрій Шевченко.

І сьогодні нам кажуть, що у збірній України — все гаразд, і проголошують минулорічний вихід у чвертьфінал Кубка світу досягненням на віки, яким ми маємо все життя пишатися. Навіть спеціальне управління створили при Федерації футболу, яке б займалося "інформаційною політикою", тобто щоб усі ми "правильно" розуміли виступи нашої збірної.

Подібне управління з тією ж самою людиною на чолі, існувало колись при адміністрації Леоніда Кучми. У результаті сталося самі знаєте що. Бо ми живемо у вільному суспільстві, де ніхто нікому не може, навіть якщо дуже захоче, вказувати, як розуміти ту чи іншу подію. Уособленням вільного суспільства у нашому футболі є футболіст Андрій Воронін. Уособленням старого світу, де можна було безкарно ображати людей і затикати їм рота, є, на жаль, тренер Олег Блохін.

Зараз ви читаєте новину «Блохін та Воронін уособлюють два способи життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути