четвер, 23 січня 2020 00:50

"Барселона" призначила тимчасового тренера

"Барселона" зараз залежить від Ліонеля Мессі. Сьогодні авторитет аргентинця здатні перебити лише три тренери у світі — Хосеп Гвардіола, Юрген Клопп та Жозе Моуріньйо.

Ернесто Вальверде за час роботи із "Барселоною" виграв тільки чемпіонат Іспанії. У Лізі чемпіонів команда двічі зупинялася у півфіналі, втрачаючи перевагу у три м'ячі над "Ромою" і "Ліверпулем". Думаю, тут проблема не тільки у тренері. Протягом багатьох років команда грає в однаковий футбол і залежна від власних лідерів. На противагу цьому "Ліверпуль" чи "Манчестер Сіті" — це тренерські команди, де тактична підготовка має дуже важливе значення.

Серед 20 тренерів, які б могли очолити "Барселону", навряд чи знайшлося би місце Кіке Сетьєну. Скоріше, це тимчасове рішення. У великих клубів є така практика — чекати, коли потрібний тренер буде вільним та зможе працювати із командою. Тут можливі відразу кілька варіантів, починаючи із тренера "Аякса" Еріка тен Хаага чи навіть Хосепа Гвардіоли.

Лідерам "Барселони" — Мессі, Бускетсу, Піке, Суаресу — вже за 30 років. Ці гравці у короткій перспективі ще можуть багато дати команді. Але влітку, якщо клуб хоче розвиватися, потрібні зміни. "Барселона" серйозно оновлюватиме ­команду, а зараз витискає максимум із ситуації. Переймають досвід "Реала" сезону 2015/16, коли команду очолив Зінедін Зідан. Тоді від мадридців нічого не чекали, але вони виграли Лігу чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" призначила тимчасового тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути