Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2007 17:52

Андрій Шевченко провів благодійний матч

Автор: фото: Микола МАРКОВ
  Перший удар по м’ячу робить Тарас Ющенко — син президента України. Поруч — Катерина Ющенко та Андрій Шевченко
Перший удар по м’ячу робить Тарас Ющенко — син президента України. Поруч — Катерина Ющенко та Андрій Шевченко

Минулого вівторка 30-річний український футболіст Андрій Шевченко та італійський співак Джанні Моранді, 63 роки, на київському стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського провели благодійний матч.

Перед його початком Моранді передав Шевченкові чек на 50 тис. євро, які пішли у фонд "Дитячих лікарень майбутнього".

Поєдинок не викликав ажіотажу. Хоча найдешевші квитки — по 10 грн — давно розкупили. За півтори години до початку матчу Служба безпеки не відкриває жодних воріт на стадіон.

— Ви що —  не розумієте? Ющенко приїжджає, — пояснюють охоронці.

Хвилин за 15 до матчу стадіон заповнюється на три чверті. Ведучий запрошує до слова Андрія Шевченка.

— Мы занимаемся большим делом — благотворительностю, — каже він.

Потім Андрій вітає президента Національної футбольної федерації Григорія Суркіса з днем народження. Тому виповнюється 58 років. Суркіс піднімається з віп-ложі й помахом руки дякує Шевченкові.

Поєдинок закінчився з рахунком 5:4 на користь команди Андрія. Після гри команди прямують на сцену для привітань.

Біля джипа Андрій Шевченко з дружиною про щось говорять італійською

— Матч мені сподобався, — каже "ГПУ" хорват Бобан. — У Києві я втретє. Попередні рази відвідував ваше місто разом зі збірною Хорватії. 1995-го ми програли Україні 0:1, а 1997 року зіграли внічию й потрапили на Кубок світу. У місті стало ще більше зелені. Та ходімо краще розважимося, — колишній гравець "Мілана" запрошує на сцену.

Там уже стоять його партнери. Пам"ятні кубки вручають Шевченкові та Моранді. Співак залишається на сцені, виконує кілька пісень. Андрій іде до роздягальні. Незабаром повертається. На нього чекають дружина Крістен, теща та двоє синів — Джордан, якому наприкінці жовтня виповниться три роки, та 10-місячний Крістіан. Андрій дає інтерв"ю, бере на руки Джордана, прихиляє його голову до плеча, ховаючи від фотокамер, прямує до джипа. Молодший син залишається на руках у Крістен. 29-річна американка одягнута в блакитні джинси та синю кофтину. Вона передає Крістіана матері й охоче фотографується з бажаючими. Потім іде до Андрія. Біля джипа подружжя про щось говорить італійською.

— Джордана мы заберём к себе, — каже Шевченко сестрі. Футболіст сідає за кермо. На задньому сидінні — дружина й теща. Сестра залишається.

Григорій Суркіс стоїть із Катериною Ющенко. Президент, поцілувавши футбольного керманича, поїхав півгодини тому.

— Віктор Ющенко подарував мені на день народження квіткову композицію, — ділиться Суркіс. — Отримав привітання від Віктора Федоровича Януковича та Рината Леонідовича Ахметова. Я досягнув висот у житті й найбільше радий тому, що 58-річчя зустрічаю з батьками. Не люблю днів народжень. Зранку дзвінки, люди в черзі стоять із вітаннями. Не всі ж роблять це щиро.

Бєланов та Бобан забили по три м"ячі

Перший "матч серця" відбувся в Мілані 31 травня 2005 року. Тоді на 80-тисячному стадіоні "Джузеппе Меацца" зібралося 40 тис. глядачів. Прибуток від продажу квитків склав 1 млн євро. Половина цієї суми пішла у благодійний фонд Андрія Шевченка, решта — у благодійний фонд американського актора Річарда Ґіра.
Київський поєдинок тривав 80 хв. Команди виступали такими складами:
"Друзі Андрія Шевченка": Чанов (Михайлов, 41), Лужний (Чанов, 41; Бубка, 74), Кузнєцов, Дем"яненко, Буряк, Пономарьов (Вакарчук, 16; Михайличенко, 29), Кличко (Шустер, 16; Бубка, 30), Шевченко, Блохін (Ігор Суркіс, 8; Медведєв, 22), Бєланов (Белькевич, 37), Баль. Тренер: Йожеф Сабо.
"Зірки італійської естради": Такконі, Гусін (Ващук, 41), Ванезі, Моранді, Фабі, Марконе, Сімоне, Бобан, Барбаросса, Ружері, Массаро. Тренер: Алессандро Джакобо.
Голи: 1:0 Бєланов (5), 2:0 Шевченко (7), 2:1 Бобан (19), 2:2 Бобан (37), 3:2 Бєланов (54), 3:3 Сімоне (57), 3:4 Бобан (59), 4:4 Бєланов (60), 5:4 Шевченко (76).

Зараз ви читаєте новину «Андрій Шевченко провів благодійний матч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути