четвер, 16 вересня 2010 01:49

Американці виграли завдяки тренеру

Автор: фото з сайта www.kevindurantsite.com
   У фінальному матчі чемпіонату світу лідер американців Кевін Дюрант здобув 28 очок
У фінальному матчі чемпіонату світу лідер американців Кевін Дюрант здобув 28 очок

У Туреччині завершися 16-й чемпіонат світу із баскетболу. Переможцем турніру стала збірна США. У вирішальному матчі американці переграли команду Туреччини. Боротьби не вийшло: господарі, які вперше грали у фінальному поєдинку світової першості, поступилися — 64:81.

Американці були головним фаворитом змагання. Втім, їх перемога на чемпіонаті світу тепер не така буденна подія. Востаннє подібний успіх траплявся 1994-го. Враховуючи, що два роки тому на Олімпіаді у Пекіні також перемогли "штатники", можна сказати, вони повернули собі лідерські позиції у баскетболі, втрачені у середині 2000-х.

Збірну, яка тріумфувала у Стамбулі, на батьківщині називають "командою Б". Пафосна "команда мрії" залишилася у минулому. Але навіть без Кобі Брайанта та Леброна Джеймса — суперзірок Національної баскетбольної асоціації — американці виграли усі матчі на турнірі. Очевидна заслуга у цьому університетського тренера Майка Кшишевського. Він приводив команду до "бронзи" чемпіонату світу-2006 та "золота" Олімпіади-2008.

Міг стати героєм нації і сербський тренер Душан Івкович. Його молода команда була однією із головних сенсацій турніру. Півфінал Сербія—Туреччина став головним "нервом" чемпіонату — господарі перемогли із різницею в одне очко. Івкович після матчу дорікнув суддям за те, що "наприкінці поєдинку" вони працювали за подвійними стандартами".

У Стамбулі не було Кобі Брайанта та Леброна Джеймса

Титул найціннішого гравця здобув форвард збірної США Кевін Дюрант. 21-річного баскетболіста "Оклахоми" два роки тому визнавали найкращим новачком НБА. А тепер він найрезультативніший у Лізі (30, 1 очка за гру). У фіналі приніс команді 28 пунктів.



Україна зіграє на Євро-2011

Збірна України візьме участь у фінальній частині чемпіонату Європи-2011. У кваліфікаційній групі підопічні Віталія Чернія не змогли посісти хоча б друге місце, яке давало шанси на вихід. Але останній матч відбору проти Великобританії відіграли якісно і перемогли. Це дозволило нашим фінішувати третіми. А потім керівництво європейської баскетбольної федерації вирішило розширити кількість учасників фінальної частини континентальної першості із 16 до 24. Одну з восьми додаткових путівок отримали українці.

Зараз ви читаєте новину «Американці виграли завдяки тренеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути