неділя, 20 травня 2007 18:06

Адріансе пішов із "Металурга"

Наставник донецького "Металурга " голландець Ко Адріансе, 59 років, подав у відставку. Він очолив клуб узимку, коли той перебував на 8-му місці чемпіонату України, й мав завдання посісти третє-четверту позицію по закінченні чемпіонату. Це давало змогу грати в Кубку УЄФА. Адріансе навіть пообіцяв виграти 14 матчів весняної частини сезону. Але в 10 поєдинках під керівництвом голландця донеччани здобули лише 10 очок.

— Я професійно робив свою роботу, проте результату не було, — заявляє Адріансе. — Команді потрібен новий тренер. Свідомо пішов до закінчення чемпіонату, аби в нього був час на знайомство з командою.

Адріансе грав у Лізі чемпіонів із нідерландським "Віллем II", потім очолював "Аякс", а до роботи в Донецьку працював із португальським "Порту". Виграв чемпіонат та кубок Португалії.

— Я прогнозував відставку Адріансе ще взимку, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 75 років. — По-перше, не такий він уже і видатний тренер. Цікавий — не більше. По-друге, призвичаїтися до умов українського чемпіонату йому було складно. Гравці швидко забудуть, що мали такого тренера. Тим більше, і тренери, і футболісти в "Металурзі" змінюються часто. Українському чемпіонатові Адріансе теж нічого не дав: відомий тренер, який нічого не показав, не реагував на невдалі результати зміною ігрових схем. Єдиний вдалий матч його команди — проти "Динамо" в Києві.

До кінця нинішнього чемпіонату України "Металург" тренуватиме 52-річний бельгієць Джос Дарден, який раніше працював із дублем команди. Допомагатиме йому колишній тренер запорізького "Металурга" Сергій Ященко.

Зараз ви читаєте новину «Адріансе пішов із "Металурга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути