вівторок, 26 жовтня 2010 11:40

Футбольними арбітрами стають тільки мазохісти - Платіні

Футбольними арбітрами стають тільки мазохісти - Платіні
Президент УЄФА Мішель Платіні розповів про суддівську реформу, яку затіяла його організація, відзначивши, що він виступає проти використання комп'ютерних технологій, що дозволяють визначити взяття воріт.

"Якщо УЄФА погодиться впровадити технологію goal-line, яка дозволить визначати взяття воріт, то футбол буде схожий на відеогру для PlayStation.

До рішень арбітрів потрібно ставитися з великою повагою. Їм повинні допомагати і клуби, і вболівальники, і гравці, і журналісти, і УЄФА. Тому ми збільшили кількість помічників головного судді на матчах Ліги чемпіонів ще на 2.

У наш час одного арбітра недостатньо, він не зможе відпрацювати краще за 20 камер. Вони - камери - можуть бачити все, а у судді всього 2 ока. Кожного разу, коли він помиляється, камери вказують на його неточності. Тому за 10 останніх років я попросив удосконалити роботу арбітрів, щоб допомогти їм виходити зі складних ситуацій. Судді будуть помилятися, і, по-моєму, тільки мазохісти погоджуються на цю роботу. Протягом 40 останніх років я знав про недоліки всієї цієї системи", - цитує Платіні офіційний сайт Асоціації футболу Шотландії.

Про подальші кроки щодо впровадження технології буде оголошено на черговому засіданні IFAB в березні 2011 року.
За матеріалами Sports.ru
Зараз ви читаєте новину «Футбольними арбітрами стають тільки мазохісти - Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути