вівторок, 19 жовтня 2010 10:06

УЄФА перебазувалася на берег озера

УЄФА перебазувалася на берег озера

Президент УЄФА Мішель Платіні у присутності президентів усіх 53 футбольних асоціацій Європи та членів виконкому урочисто відкрив новий адміністративний будинок союзу європейських футбольних асоціацій у Ньоні.

Будівля, що отримала назву "Ла-Кларьєр", розташована навпроти Будинку європейського футболу в Ньоні, на березі Женевського озера. З його будівництвом багато штатних співробітників УЄФА, які раніше базувалися в інших місцях, отримають можливість працювати в штаб-квартирі організації.

Кругла за формою чотириповерхова будівля, в якій розташовано близько 200 робочих місць, відповідає найвищим екологічним стандартам. Перший камінь у фундамент "Ла-Кларьєр" був закладений у січні 2009 року.

Гостям церемонії влаштували екскурсію будівлею. Дизайном нового відділення штаб-квартири, яке також примітно низьким споживанням енергії, займалася архітектурна фірма Bassi & Carella.

Штаб-квартира УЄФА спочатку розташовувалася в Парижі. У Ньон європейський футбольний союз переїхав в лютому 1995 року після 35-річного періоду роботи в Берні, столиці Швейцарії. Будинок європейського футболу був відкритий у жовтні 1999 року.

За матеріалами УЄФА

Зараз ви читаєте новину «УЄФА перебазувалася на берег озера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути