Ексклюзиви
вівторок, 26 жовтня 2010 06:48

Україну та Польщу звинуватили у хабарництві

П'ятеро чиновників Європейської футбольної федерації отримали хабар $11 млн за підтримку українсько-польської заявки на проведення Євро-2012. Про це в інтерв'ю німецькій пресі заявив Спірос Марангос, член ради директорів футбольної асоціації Кіпру. Він стверджує, що має свідків, які готові надати докази у суді.

Федерація футболу України відмовляється від коментарів стосовно заяви Марангоса. Натомість Міхал Лісткевич, колишній президент Польського футбольного Союзу, називає цю заяву повною дурницею. На його думку, кіпріот хоче звести особисті рахунки з певними функціонерами УЄФА.

Джанні Інфантіно, генеральний секретар УЄФА, каже, що подібних заяв вони отримують безліч. Але жодна з них не має доказів.

Україна і Польща отримали право на Євро-2012 18 квітня 2007 року. Конкурентами були Італія та спільна хорватсько-угорська заявка.

— Підсумок голосування був зрозумілий, — говорить В'ячеслав Колосков, член виконкому УЄФА.

— Кому і що там було купляти, якщо в України та Польщі просто не було конкурентів. Усі ці розмови виникають на тлі оголошеною міжнародною футбольною федерацією боротьби з корупцією.

Олександр Заваров, 49 років, радник віце-прем'єра з питань Євро-2012 Бориса Колеснікова та друг президента УЄФА Мішеля Платіні, не зважає на заяву Марангоса:

— Він може говорити що завгодно, без доказів це пустий струс повітря. Цікаво, що зможе довести Марангос.

Цікавлюся, чи Заваров обговорював з Платіні заяву кіпріота?

— А що обговорювати? Можна потрапити у незручне становище, починаючи про щось розпитувати. Усе це безглуздо без юридичних обґрунтувань.

Чутки про корупцію у лавах футбольних чиновників з'являються регулярно. Недавно англійські журналісти довели, що двоє членів виконкому ФІФА від Нігерії та Океанії були готові продати свої голоси у визначенні господаря Кубка світу-2018.

Зараз ви читаєте новину «Україну та Польщу звинуватили у хабарництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути