Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2010 08:53

"Шахтар" з перемоги стартував у Лізі Чемпіонів (ВІДЕО)

"Шахтар" з перемоги стартував у Лізі Чемпіонів (ВІДЕО)

Дворічна перерва в Лізі Чемпіонів підігріла неабиякий ажіотаж до матчу з "Партизаном" у донецьких уболівальників. Вільних квитків на поєдинок не залишилося, і ще перед стартовим свистком Донбас Арена виблискувала переповненими трибунами.

Мірча Луческу вирішив піднести сюрприз всім фахівцям і вболівальникам, довіривши місце в стартовому складі Олексію Гаю. Саме на українця була покладена місія замінити у сьогоднішній зустрічі бразильця Фернандіньо, який надовго вибув із гри. Це був дебютний матч Гая в нинішньому сезоні. Мірча Луческу вирішив не ризикувати з виходом в основі молодого Степапенка, хоча відсутність ігрової практики у Гая також насторожувала. У "Партизана" ж обійшлося без несподіванок.

"Шахтар", хай і не зовсім впевнено, з перших хвилин захопив ініціативу, а "Партизан" цілком очікувано притулився до своїх воріт. Втім, серйозних загроз воротам Стойковича в першій половині тайму не було, якщо не зараховувати до таких небезпечний простріл Кости і неточний дальній удар Раца. На 23-й хвилині відзначаємо перший постріл у площину воріт гостей, однак Стойкович без особливих зусиль відбив м"яч після удару Вілліана. Через кілька хвилин у штрафній "Партизана" було вже дуже спекотно. Срна прострілив з правого флангу на Адріано, однак Стойкович відбив хитрий удар з розвороту бразильця, так само як і добивання Гая.

У кінцівці тайму підопічним Станоєвича вдалося вирівняти гру, але не більше. М"ячем тотально володіли гірники, правда, всі атакуючі потуги господарів переривалися на підступах до штрафної.

Перерва пішла на користь гірникам. "Шахтар" почав активно розривати оборонні редути суперника, а перший неприємний "дзвоник" пролунав для гостей на 54-й хвилині. Жадсона вивели на побачення з голкіпером, але бразилець затіяв незрозумілий дриблінг і момент запоров. Далі настала черга тринькати гольові моменти і у Адріано, адже їх було не так вже й багато, навіть враховуючи перевагу "Шахтаря". Хоча тут варто віддати належне і Стойковичу, який у неймовірному стрибку відбив удар головою бразильського форварда, практично в упор.

І як тільки "Партизан" зробив першу небезпечну вилазку до володінь Пятова, "Шахтар" забив. А починалося все з помилки українського голкіпера на виході, благо Кучер вчасно підчистив похибка партнера. У атаці "Шахтар" отримав право на штрафний зовсім не далеко від лінії "карного майданчика". Це була "точка" для Срна - інших варіантів не було. Хорват елегантно перекинув "ріденьку" стінку "Партизана", увігнавши "кулю" прямо в нижній кут воріт Стойковича 1:0.

Забитий м"яч став справжнім "холодним душем" для сербів і вони миттєво кинулися вперед. "Шахтар" необачно віддав ініціативу в руки суперника, що по такій грі було робити дуже ризиковано. Тим самим, донецький клуб подарував своїм уболівальникам дуже неприємні двадцять хвилин зустрічі, протягом яких "Партизан", як мінімум, тричі був близький у поспішаю. На превеликий жаль гостей, Пятов категорично не хотів пропускати, кілька разів по-справжньому виручивши партнерів. Втім, останнє слово в матчі було за донеччанами. Вже в компенсований час Вілліан п"ятою відпасував м"яч під удар Гаю, а потужний постріл півзахисника, який добротно відбігав усі 90 хвилин зустрічі, прийняла на себе стійка воріт.

"Шахтар" - "Партизан" 1:0

Гол: Срна, 71

"Шахтар": Пятов, Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Хюбшман, Гай - Дуглас Коста, Жадсон (Тейшейра, 58), Вілліан, Луїс Адріано (Віценець, 83)

"Партизан": Стойкович, Мількович, Крстаїч (Станкович, 90 2), Савич, Лазевскі, Томич, Медоєв, С. Іліч, Сміляніч (Петрович, 74), Ілієв (Бойя, 58), Клео

Попередження: Срна - Бойя, Петрович

За матеріалами isport.ua

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" з перемоги стартував у Лізі Чемпіонів (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути