пʼятниця, 05 лютого 2010 14:59

"Якщо мій стан погіршиться, доведеться завершити кар"єру" - Шевченко

"Якщо мій стан погіршиться, доведеться завершити кар"єру" - Шевченко

Андрію Шевченку, який разом з "Динамо" зараз перебуває на тренувальному зборі в Португалії, випала честь 7 лютого представляти Україну на жеребкуванні кваліфікаційного раунду до Євро-2012.

Про те, як готується форвард киян до відповідального події, а також про призначення наставника збірної Шева розповів в інтерв"ю.

- Чесно кажучи, є сумніви, що в неділю приїду до Варшави. Постійно підтримую зв"язок з представниками УЄФА, але чи зможу відлучитися з Фаро - вирішить наш головний тренер Валерій Газзаєв.

- Можливий від"їзд на церемонію жеребкування не відіб"ється на підготовці до весняної частини сезону?

- Якщо мене відпустять, ще слід вирішити, скільки тренувальних днів пропущу - один або два. У будь-якому випадку, це питання не цілком знаходиться в моїй компетенції.

- Про всяк випадок розподілили з Олегом Блохіним варшавські ролі?

- Особисто я навіть не знаю, які обов"язки будуть на нас покладені. Відповідно ні про який розподіл ролей не може бути й мови.

- Які обов"язки посла Євро-2012?

- Бути присутнім на офіційних заходах, пов"язаних з підготовкою та проведенням чемпіонату Європи. Одне з них вже відбулося - на Михайлівській площі в Києві в середині грудня пройшла презентація офіційних логотипу і слогану турніру.

- Збірна України отримала новий тренерський штаб: Мирон Маркевич його очолив, а Юрій Калитвинцев став першим помічником. Як до цього поставилися?

- Поки що мені складно коментувати рішення виконкому федерації. А як гравцеві збірної напевно доведеться зустрітися з новим наставником і обговорити мої подальші перспективи.

- Маркевич не виключив, що тепер збірна часто буде грати домашні матчі в Харкові. На ваш погляд, це правильне рішення?

- Це питання мене хвилювати не повинно, оскільки рішення з цього приводу приймає головний тренер і керівництво федерації.

- Ігор Суркіс повідомив, що, на думку лікаря, ваша спина знаходиться зараз навіть у кращому стані, ніж у грудні. А які ваші відчуття?

- Зараз у нас важкий період, пов"язаний з великими навантаженнями на тренуваннях, тому слід бути гранично акуратним. Втім, я живу з цією проблемою не перший рік і повинен змиритися з нею. Мій стан може бути стабільним, а може і погіршитися. Якщо це станеться, доведеться завершити кар"єру. Втім, я перебуваю під постійним наглядом німецького лікаря і сподіваюся ще якийсь час пограти на високому рівні.

- На першому зборі в Ізраїлі ви взяли участь лише в одному контрольному матчі. Чи розраховуєте заповнити ігрову практику в Португалії?

- У цьому випадку останнє слово за головним тренером. Якщо він довірить мені місце в складі, і мій фізичний стан дозволятиме піддавати організм ігровим навантаженням, то, звичайно ж, із задоволенням вийду і зіграю.

За матеріалами ТСН, Спорт-Экпресс в Украине

Зараз ви читаєте новину «"Якщо мій стан погіршиться, доведеться завершити кар"єру" - Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути