неділя, 31 січня 2010 14:32

Блохін і Шевченко проведуть жеребкування Євро-2012

Блохін і Шевченко проведуть жеребкування Євро-2012

Четверо найвідоміших футболістів Польщі та України допоможуть у проведенні жеребкування відбірного циклу Євро-2012, який відбудеться у Варшаві 7 лютого.

Всі європейські збірні будуть поділені на дев"ять груп, кваліфікація стартує у вересні 2010-го, а завершиться лише в листопаді 2011 року. У жеребкуванні візьмуть участь поляки Збігнєв Бонек і Анджей Шармах, а також українці Андрій Шевченко і Олег Блохін. Жеребкування пройде в столичному Палаці культури і науки.

Цього року виконується рівно 50 років з того часу, як збірна СРСР перемогла на першому в історії чемпіонаті Європи, в якому взяло участь 16 команд. Ця тема і буде основною в ході жеребкування у Варшаві. На заході також виступить популярна польська група AudioFeels, яка нагадає присутнім про пізніші першості континенту.

Вести захід будуть польський коментатор і спортивний аналітик телеканалу TVP Петр Собчинскі і Маша Єфросиніна, українська актриса і телеведущая, яка вела Євробачення в 2005 році. Чотирьом послам ЄВРО-2012 про процедуру жеребкування розповість генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно.

У кваліфікації візьме участь 51 команда - збірні битимуться за 14 путівок у фінальну стадію, а ще два місця автоматично отримають господарі турніру. Напередодні жеребкування всі команди були поділені на шість кошиків. У результаті вийде шість груп з шести команд, і ще три - з п"яти.

Відповідно до календаря міжнародних матчів з вересня 2010 по жовтень 2011 року команди з однієї групи проведуть між собою по матчу вдома і на виїзді. У фінальну стадію безпосередньо вийдуть переможці дев"яти груп і команда, що зайняла друге місце з найкращими показниками. У листопаді 2011 року чотири путівки, що залишилися, у фінальну стадію в стикових матчах розіграють решту восьми команд, які фінішували другими.

За матеріалами UEFA, Турнір

Зараз ви читаєте новину «Блохін і Шевченко проведуть жеребкування Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути