вівторок, 26 січня 2010 08:22

Блохін і Шевченко стануть послами Євро-2012

Блохін і Шевченко стануть послами Євро-2012

Чотири великих футболістів в історії Польщі та України - Збігнєв Бонек, Анджей Шармах, Олег Блохін і Андрій Шевченко - вибрали послами фінальної стадії чемпіонату Європи з футболу 2012 року, яка пройде на території двох держав. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Україна буде представлена послами, що ввійшли в історію футболу, як видатні форварди. Блискучий нападаючий київського "Динамо" Олег Блохін у 1975 році після завоювання Суперкубка УЄФА і першого з двох Кубка кубків був визнаний найкращим гравцем континенту.

Відігравши за "Динамо" 18 років, він забив більше 200 голів, ставши семиразовим чемпіоном СРСР. За збірну Радянського Союзу нині 57-річний Блохін зіграв 112 матчів, забивши 42 м"ячі. Він був учасником фінальних стадій двох чемпіонатів світу - 1982 і 1986 років.

Також Блохін як тренер очолював збірну України, а як наставник і гравець залишив свій слід в австрійському, кіпрському і грецькому футболі.

33-річний Андрій Шевченко зараз знову виступає за київське "Динамо", в рядах якого п"ять разів ставав чемпіоном України, виграв три Кубки країни і дістався до півфіналу Ліги чемпіонів.

У 1999 році Шевченко перейшов до "Мілана". Вершиною кар"єри Шевченка стало визнання його в 2004 році найкращим футболістом Європи. До моменту переходу в 2006 році в "Челсі" українець забив за "Мілан" 173 м"ячі, що зробило його другим по результативності снайпером в історії клубу.

Шевченко також став автором переможного пенальті у фіналі Ліги чемпіонів 2003 року. Андрій близький до того, щоб провести сотий матч за збірну України.

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Блохін і Шевченко стануть послами Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути