Ексклюзиви
середа, 27 травня 2009 09:16

Остання прес-конференція Сьоміна в "Динамо"

Остання прес-конференція Сьоміна в "Динамо"

"Динамо" - "Шахтар" - 1:0. Післяматчева прес-конференція

Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо":

- Напевно, можна підбити підсумки моєї 1,5-річної роботи з командою. Всі завдання, які ставилися президентом, ми поетапно виконували. Якщо ви пам"ятаєте, в січні, коли ми починали роботу, ми були на четвертому місці, відставали від "Дніпра" на 6-7 очок, але завоювали друге місце.

Далі стояло завдання вийти в груповий турнір Ліги чемпіонів, з чим ми справилися. Непогано грали на міжнародній арені, десь від нас відвертався успіх, але у команди була хороша репутація - як в Лізі чемпіонів, так і в Кубку УЄФА. Ми стали чемпіонами, а в команді поступово відбувалися багато змін - на мій погляд, зміни на краще.

Сьогодні наступив день, коли я повинен всім вам сказати велике спасибі: президентові, який був однодумцем у всіх питаннях; Резо Чохонелідзе; всім гравцям; тренерському складу. Ми повернули до Києва чемпіонське звання. Також велике спасибі вболівальникам.

З 1 червня я переходжу працювати в свій також рідний клуб - "Локомотив", в якому я пропрацював 20 років. Бажаю Валерію Газзаєву продовжити і примножити успіхи київського "Динамо", а ми залишаємося близькими друзями. Дуже вдячний футболістам, які навіть в матчі, який вже нічого не вирішував, грали на 100% своїх сил.

Всі вони сприймали тренувальну програму, яка їм пропонувалася, і в цей період я, як тренер, був по-справжньому щасливий.

- Юрій Павлович, з ваших вуст хотілося б почути головну причину вашого рішення відставки з "Динамо".

- Як я вже сказав, головна причина - я йду до себе додому, в команду, якій віддав 20 років. Напевно, якби була якась інша команда, звичайно, цей перехід не відбувся б. Ще раз хотів би висловити подяку президенту за те, що він з розумінням поставився до мого прохання відпустити мене до себе додому. От і все (посміхається).

- Чим вам запам"яталися 1,5 року перебування в Києві, якщо не брати до уваги футбольну сторону?

- За цей період мене оточували чудові люди і я практично не бачив негативу. Ось це найголовніше.

- Чи була якась рекомендація з вашого боку з приводу заміщення Валерієм Газзаєвим посади головного тренера в "Динамо"?

- Я тільки можу порадити, а рішення все одно приймає президент клубу. Про Валерія Газзаєва я можу сказати тільки найприємніше. У "Динамо" приходить професіонал і амбітна людина, яка вигравала Кубок УЄФА, а також неодноразово здобувала чемпіонати і Кубки Росії. Думаю, київське "Динамо" на правильному шляху.

У цей момент до конференц-залу внесли букет від Фан-клубу "Динамо", призначений головному тренерові. Під оплески присутніх журналістів Юрій Павлович взяв квіти і продовжив спілкування з представниками ЗМІ.

- Сьогодні вам вдалося перемогти "Шахтар", але два головні матчі - півфінали Кубка УЄФА і України - ви програли. Що ви зараз відчуваєте більше - задоволення або розчарування?

- У всьому світі змагання номер один - це національний чемпіонат. Плюс Ліга чемпіонів. Найважливіше змагання ми виграли. Вітаємо "Шахтар" з перемогою в Кубку УЄФА. Це престиж України. Якщо бути професійним і об"єктивним, в травні нам не вистачило ресурсів - проти "Шахтаря" ми грали без чотирьох-п"яти основних футболістів.

ФК "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «Остання прес-конференція Сьоміна в "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути