Ексклюзиви
понеділок, 04 січня 2016 21:51

Зідан став головним тренером "Реала" - офіційно

Зідан став головним тренером "Реала" - офіційно

Іспанський "Реал" від сьогодні тренує Зінедін Зідан.

Керівництво клубу звільнило з посади Рафаеля Бенітеса. Він заступив до роботи влітку. Зганьбився у головному матчі чемпіонату Іспанії. Не був сприйнятий гравцями. Зокрема, головною "зіркою" команди – Криштіану Роналду.

Учора "Реал" зіграв внічию виїзний матч проти "Валенсії" - 2:2. Очко гості здобули, але могли і програти матч. Після цього поєдинку доля Бенітеса була вирішена. Нині "Реал" йде третім. Відстає від "Атлетико" на чотири очки, а від "Барселони" на два.

Зідан починає самостійну тренерську кар'єру на такому рівні. Він уже має досвід роботи помічника. Виграв Лігу чемпіонів 2013/14, допомагаючи Карло Анчелотті. У нинішньому сезоні працював з молодіжною командою "Реала".

"Хочу подякувати клубу за наданий шанс. У мене нині більше натхнення ніж, коли прийшов сюди як гравець" - такими були перші слова Зідана на новій посаді.

Він - чемпіон світу-1998 та Європи-2000, Італії та Іспанії, найкращий футболіст світу-1998. До "Реала" прийшов з "Ювентуса" 2001-го за 75 млн. євро. Уже в першому сезоні виграв з командою Лігу чемпіонів. Забив фантастичний за красою гол у фінальному матчі проти німецького "Баєру". Він став переможним.

9 липня 2006-го провів останню гру в кар'єрі. Фінал Кубку світу. Франція Зідана поступилася Італії у серії пенальті, а сам Зізу залишив поле на 110 хвилині. Вдарив головою у груди італійського захисника Матерацці і був вилучений з поля. Суперник сказав Зідану щось уїдливе, і той не витримав. Що саме мовив Матерацці – досі достеменно невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Зідан став головним тренером "Реала" - офіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути