пʼятниця, 18 серпня 2023 19:25

Збірна України з баскетболу програла Хорватії і вилетіла з олімпійської кваліфікації

Збірна України з баскетболу програла Хорватії і вилетіла з олімпійської кваліфікації
Національна чоловіча збірна України з баскетболу завершила боротьбу у пре-олімпійському кваліфікаційному турнірі в Стамбулі. Фото: ФБУ

Національна чоловіча збірна України з баскетболу завершила боротьбу у пре-олімпійському кваліфікаційному турнірі в Стамбулі, поступившись в півфіналі Хорваті.

Наша команда програла з рахунком 70:85, завершивши боротьбу за путівку на Олімпіаду-2024 за крок до фіналу турніру. Про це повідомила пресслужба Федерації баскетболу України.

Стартові хвилини матчу пройшли не за планом України – поки на майданчику були стартові п'ятірки, хорвати виграли відрізок 15:4, але після таймауту Віталія Степановського і замін у складах обох команд, наші хлопці зробили ривок 7:0, повернувшись у гру.

Ще один мінус нашої збірної на старті – фоли: одразу 9 очок в першій чверті хорвати набрали з лінії штрафних, тоді як ми не виконали жодного. В підсумку на першу перерву команди пішли за рахунку 17:24.

В другій чверті команди чергували вдалі для себе відрізки – Україна декілька разів на відстань однієї атаки підбиралась до суперника, а раз після дальнього влучання Олександра Ковляра навіть зрівняла рахунок, але після цього хорвати знову заробляли собі перевагу в 5-6 очок.

Початок третьої чверті, коли у Хорватії вийшла разом вся стартова п'ятірка, знову стала невдалим для нас – хорвати набрали 14 очок поспіль і заробили перевагу +20. Далі українці зуміли вирівняти гру і всіма силами намагались змінити ситуацію на майданчику, але гравці збірної Хорватії в цілому впевнено тримали перевагу.

Плюс на початку четвертої чверті В'ячеслав Кравцов, через якого в ті хвилини йшла гра збірної, невдало приземлився на паркет і більше не з'являвся у грі, зазнавши травми.

Найрезультативнішим в складі збірної України став Олександр Ковляр, який до свого активу записав 20 очок та 8 передач. У В'ячеслава Кравцова 15 очок і 100% результативність (7/7 з гри, 1/1 штрафний).

Наступні матчі наша чоловіча збірна зіграє у лютому 2025 року у відборі на Євробаскет-2025.

Пре-кваліфікація Олімпійських ігор

1/2 фіналу

Стамбул, Туреччина. Sinan Erdem Arena

Хорватія – Україна 85:70 (24:17, 18:19, 26:16, 17:18)

Україна та ще 34 країни сформували коаліцію, яка виступає проти допуску росіян та білорусів на Олімпіаду в Парижі.

Держави, які заплямували себе кров'ю українців, не можуть брати участь в змаганнях. Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

Він наголосив, що за час повномасштабної війни росіяни вбили 340 українських спортсменів та тренерів та пошкодили 343 спортивні об'єкти.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України з баскетболу програла Хорватії і вилетіла з олімпійської кваліфікації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути