понеділок, 04 грудня 2017 11:09

Заснували легендарний хокейний клуб

Заснували легендарний хокейний клуб
"Канадієнс" 24 рази виграли Кубок Стенлі - більше ніж будь-який клуб в НХЛ. Фото: google.com.ua

4 грудня 1909 року Амброуз О'Браєн заснував хокейний клуб "Монреаль Канадієнс". Офіційна назва клубу — Хокейний клуб канадців (фр. le Club de hockey Canadien). Це була команда франкомовної громади у Монреалі, яка складалася з франкомовних гравців і керівництва. Перший сезон для команди не був успішним і вона фінішувала останньою. Новим власником клубу став Джордж Кеннеді, і вже наступного сезону команда почала показувати кращі результати. У сезоні 1915-1916 команда стала переможцем першого Кубка Стенлі. "Канадієнс" — один із клубів "Оригінальної шістки", тобто команда, яка виступала в період з 1947 року до розширення ліги у 1967 році. "Канадієнс" — єдина команда НХЛ із Квебеку. Чемпіонський сезон 1992-1993 років став останнім сезоном, у якому команда з Канади ставала переможцем Кубка Стенлі.

"Канадієнс" 24 рази виграли Кубок Стенлі - більше ніж будь-який клуб у НХЛ

"Канадієнс" 24 рази виграли Кубок Стенлі - більше ніж будь-який клуб у НХЛ. Також "Канадієнс" встановили найдовшу серію перемог у плей-оф НХЛ: 5 років поспіль (1955—1960) та 4 роки поспіль (1976—1980). Склад "Канадієнс" у 1977 році був названий другою великою спортивною командою світу всіх часів, за версією телеканалу ESPN.

З 1996 року "Канадієнс" проводить домашні матчі у Белл-центрі, який у 2003 році отримав назву — Молсон-центр. Колишніми домашніми аренами клубу були: "Джубілі-рінк", "Монреаль-Арена", "Маунт-Роял-Арена" і "Монреаль Форум". "Монреаль Форум" протягом 70 років був домашньою ареною "Канадієнс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти заснували "Ювентус"

1917 року, разом із чотирма іншими клубами НХА, "Канадієнс" утворили НХЛ, і в сезоні 1923-1924 виграли перший Кубок Стенлі НХЛ.

Завдяки так званій ланці "Панч Лайн", яку складали Моріс Рішар, Той Блейк і Елмер Лек, а також тренеру Діку Ірвіну для "Канадієнс" почався найуспішніший період в НХЛ. З 1952 по 1960 роки команда виграла шість Кубків Стенлі, включаючи п'ять поспіль з 1956 по 1960 роки. У складі клубу грали такі зірки як: Жан Беліво, Діккі Мур, Дуг Гарві, Берні Жеффріон, Жак Плант і молодший брат Рішара, Анрі.

29 грудня 2008 року команда "Канадієнс" обіграла з рахунком 5:2 "Флориду Пантерс" і стала першою командою в історії НХЛ, яка здобула 3 тисячі перемог.

У поточному сезоні "Канадієнс" посідають дев'яте місце у Східній конференції. До плей-оф виходять найкращі вісім команд.

Зараз ви читаєте новину «Заснували легендарний хокейний клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути