Ексклюзиви
пʼятниця, 31 жовтня 2008 09:41

За нікому непотрібний проект стадіону у Львові "Альпіне" хоче 4 млн євро

За нікому непотрібний проект стадіону у Львові "Альпіне" хоче 4 млн євро
Австрійська компанія "Альпіне бау ГМБХ" за підсумками зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим та заступником голови Львівської ОДА Сергієм Таратутою оприлюднила офіційну позицію щодо вартості проектних робіт львівського стадіону, які компанія виконала на замовлення Львівської міської ради. Компанія оцінила вартість пророблених робіт у 4 млн євро. Про це вчора, 30 жовтня, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За пропозицією "Альпіне бау ГМБХ", половина з цих коштів має бути сплачена генеральним підрядником, якого обере місто до кінця цього року, натомість терміни сплати другої половини будуть предметом окремих домовленостей.

"Зараз наші юристи вивчають цю пропозицію. Так чи інакше, конкретні механізми оплати будуть обумовлені вже з новим генпідрядником, так як це записано у договорі на проектування", – повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Директор архітектурного бюро "Арніка" Володимир Следзь зазначив: "Якщо врахувати, що в Європі широко поширена практика оцінки проекту будівництва об"єкту у розмірі 7-10% від вартості будівництва, то проект львівського стадіону повинен був коштувати 6-8,5 млн євро. Тому переговори, які місто провело із "Альпіною" на предмет ціни проекту стадіону, вважаю, що можна оцінити позитивно".

За інформацією "football.ua" та "zik.com.ua"

Зараз ви читаєте новину «За нікому непотрібний проект стадіону у Львові "Альпіне" хоче 4 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути