Ексклюзиви
середа, 21 травня 2008 09:40

Віталій Кличко: я б нокаутував Леннокса, якби рефері дозволив продовжити бій

Почесний чемпіон WBC в суперважкій вазі і діючий український політик Віталій Кличко в телефонному інтерв"ю канадському виданню The Edmonton Journal ще раз підтвердив, що цього року він боротиметься на двох фронтах - візьме участь у виборах мера Києва, які відбудуться 25 травня, і зустрінеться з чемпіоном WBC в суперважкій вазі Семюелом Пітером в жовтні цього року.

"Я хочу повернути собі титул чемпіона WBC в суперважкій вазі, - заявив Віталій. - Як я вже заявляв, я братиму участь у виборах мера Києва, які відбудуться 25 травня. Проте це не завадить здійсненню моєї мети з повернення титулу WBC. Це два моїх головних завдання на сьогодні. Ну а що буде далі, покаже час".

Після цього Віталій повернувся до спогадів про свій, мабуть, найважливіший і найпам"ятніший для шанувальників боксу поєдинок проти британця Леннокса Люіса, якому він програв технічним нокаутом в шостому раунді. Поєдинок був зупинений рефері через жахливе розсічення у Віталія, і з тих пір український боксер безуспішно намагається викликати Люіса, який завершив свою боксерську кар"єру, на матч-реванш, і стверджує, що нокаутував би його, якби рефері дозволив продовжити бій.

"З часів нашого першого бою в 2003 році в Лос-Анджелесі я завжди хотів провести матч-реванш з Ленноксом. Багато хто стверджував, що наш поєдинок був одним з кращих в суперважкій вазі за довгий час, і хотіли б побачити і матч-реванш, - сказав Кличко. - На жаль, Леннокс вирішив завершити свою боксерську кар"єру і не зустрічатися більше зі мною. Думаю, що його рішення було викликане тим, що він програвав той бій на картках суддів, і я переконаний в тому, що нокаутував би його, якби рефері дозволив мені продовжити бій".

Зі слів 36-річного боксера, після завершення своєї боксерської кар"єри він все одно не розлучиться з боксом і допомагатиме своєму молодшому братові Володимиру, який намагається здобути титул абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі, а також займатиметься промоутерською діяльністю, але головною справою життя для нього стане політика.

Віталій також розповів, що бажання стати чемпіоном світу у нього виникло після проглядання поєдинків Майка Тайсона, і виступи саме цього боксера надихнули його присвятити своє життя боксу. "Майк Тайсон, тому що я бачив його бої по українському телебаченню, і коли я казав своїм друзям, що, як і він я колись стану чемпіоном світу - вони сміялися над моїми словами, - зізнався Віталій. - Я так і не отримав можливості зустрітися з Майком на рингу, але поза рингом ми зустрічалися кілька разів. Я також кілька разів зустрічався з Мохаммедом Алі і Максом Шмеллінгом, і вважаю, що вони є прекрасними прикладами для наслідування, які своїми спортивними досягненнями принесли багато користі суспільству".

Аllboxing.ru

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко: я б нокаутував Леннокса, якби рефері дозволив продовжити бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути