четвер, 10 травня 2018 18:09

Відомого хорватського футболіста втягнули в рейдерський скандал з українським клубом

Відомого хорватського футболіста втягнули в рейдерський скандал з українським клубом
Піріч, ліворуч, з лютого став президентом ФК "Арсенал-Київ". Фото з соцмереж

Навколо одного з претендентів на прем'єр-лігу "Арсенал-Київ" розгорнулися неабиякі пристрасті, про які розповів колишній власник клубу Олексій Кікірєшко.

"Почну з передісторії: 2016 року через спробу рейдерського захоплення мого бізнесу я тимчасово переоформив свою частку корпоративних прав у розмірі 70 відсотків на свого партнера, директора клубу Олександра Москаленка. При цьому я не припиняв фінансування клубу. Повністю утримував його, платив футболістам зарплати і премії. Як з'ясувалося пізніше, Москаленко за моєю спиною вів свою гру. Мені це говорили друзі і партнери. За чутками, він збирався без моєї участі продати мою частку або ввести якогось акціонера у форматі "50 на 50". І таким чином прибрати мене з клубу в принципі.

Я не приховував, що збираюся переоформити свою частку на юридичну особу-нерезидента. Це дозволило би залучити до клубу іноземні інвестиції. А Москаленко це сприйняв як нібито спробу викинути його зі складу акціонерів. Тому він запропонував скласти договір і підписати меморандум у присутності юристів. Мене це здивувало, адже до цього ми за чотири роки жодного разу не конфліктували, у нас було повне взаєморозуміння. Як з'ясувалося, з його боку просто велася завуальована гра.

2 лютого цього року настав момент істини. Я привів Москаленка до юристів, щоб обговорити комплекс гарантій: Олександр і далі залишався директором, і його частці у клубі нічого б не загрожувало. Москаленко сказав, що у нього немає заперечень з приводу гарантій і умов, він згоден йти на переоформлення. І після цього...зник. А 8 лютого переоформив клуб на громадянина Хорватії пана Івіцу Піріча. Я дізнався контакти цієї людини, зв'язався із ним і повідомив: у нас є конфліктна ситуація із Сашком, бо це, як мінімум, шахрайські дії, а то й рейдерське захоплення. Саме так це кваліфікується у правоохоронних органах, куди я вже подав заяву.

На балансі клубу знаходяться футбольні поля і споруди бази в Щасливому. Зараз усе майно заарештоване

Зарплату футболістам не платять 2 місяці. Не виплачуються премії і бонуси... Москаленко з команди переможця робить незрозуміло що... А "новий власник" Піріч, по-моєму, взагалі не займається цим проектом. Наскільки мені відомо, "Арсенал" хочуть перейменувати в "ЦСКА-Арсенал", передавши частку в клубі Міністерству оборони. Представникам міністерства я рекомендую звернути увагу, з ким вони мають справу. Адже це реальні шахраї, без копійки за душею. Інтерес у цій угоді у людей, сьогодні контролюючих клуб, - вивудити додаткові активи у вигляді стадіону ЦСКА і вибити гроші з міністерства. Ці схеми всім зрозумілі. Але поки що в "Арсеналі" "рулять" шахраї, у нього немає перспектив.

Таке враження, що Москаленко спеціально влаштовує цю ситуацію, щоб злити команду. Навіщо йому клуб вищої ліги, адже це річний бюджет мінімум в 50 мільйонів гривень?

Як збираюся повернути свою частку? Я звернувся до суду, після чого наклали арешт на все майно ФК "Арсенал-Київ". На сьогодні судові процеси тривають. Розраховую, що за найкоротші терміни законним шляхом мені вдасться повернути те, що мені належить. Довести, що продажу не було, а була тимчасова передача активу нескладно, адже Москаленко за мою долю не заплатив ні копійки. Ніяких фінансових підтверджень оплати не існує. При передачі частки не були виконані формальності, які супроводжують реальні угоди купівлі-продажу. Нотаріус закрила на це очі, розуміючи, що угода носить умовний, довірчий характер. І ці фактори роблять операцію фіктивною.

Тому, вважаю, є серйозні шанси, що в суді угода буде визнана недійсною. Також сьогодні відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства. А що це саме так, я теж можу довести. Напередодні операції Москаленко при свідках заявив: "Олексію, я знаю, що у тебе проблеми, тому я наполягаю, щоб ти передав свою частку мені. А потім, коли ти свої проблеми вирішиш, я передам твої права на клуб назад". Після цього ми у нотаріуса оформили передачу моєї частки на Олександра.

На балансі клубу знаходяться футбольні поля і споруди бази в Щасливому. Зараз усе майно заарештоване", - передає слова Кікірєшко ua-football.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клуби української Прем'єр-ліги опинилися на межі зникнення

Івіца Піріч - колишній хорватський футболіст, виступав за київський "Арсенал". Після завершення ігрової кар'єри працює агентом ФІФА. З 2016 року - почесний консул України в Хорватії.

Зараз ви читаєте новину «Відомого хорватського футболіста втягнули в рейдерський скандал з українським клубом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути