субота, 25 листопада 2017 11:09

Ван Бастен забив чотири м'ячі в одному матчі Ліги чемпіонів

Ван Бастен забив чотири м'ячі в одному матчі Ліги чемпіонів
Найкрасивішим у матчі був третій гол - Марко ван Бастен забив у падінні через себе

25 листопада 1992 року голландець Марко ван Бастен забив чотири голи за "Мілан" в матчі Ліги Чемпіонів проти "Гетеборга".

Вісім найкращих команд були поділені на дві групи. З міланцями грали шведи із "Гетеборга" "Порту" з Португалії і ПСВ.

В іншій групі змагалися "Марсель", "Рейнджерс", "Брюгге" й московський ЦСКА. Тут точилася запекла боротьба за вихід у фінал між шотландцями та "Марселем". Зрештою французи випередили шотландців на одне очко.

В іншій групі боротьби не вийшло. "Мілан" виграв усі 6 поєдинків. Найбільш пам'ятною була домашня гра з "Гетеборгом" - 4:0. Усі чотири рази відзначився Марко ван Бастен.

Спочатку в боротьбі із захисником він пробив у дальню "дев'ятку". Згодом реалізував пенальті. Найкрасивішим був третій гол – у падінні через себе. Насамкінець Марко обвів воротаря і забив у порожні ворота

Спочатку в боротьбі із захисником він пробив у дальню "дев'ятку". Згодом реалізував пенальті. Найкрасивішим був третій гол – у падінні через себе. Насамкінець Марко обвів воротаря і забив у порожні ворота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ван Бастен міг закінчити з футболом у 14 років

У фіналі ван Бастена чекало гірке розчарування. Гол захисника "Марселя" Базіля Болі – дядька колишнього гравця луганської "Зорі" виявився єдиним - 1:0. Це був останній матч голландця у кар'єрі. Травма литки і невдале хірургічне втручання змусили триразового володаря "Золотого м'яча" закінчити у 29 років.

Зараз ви читаєте новину «Ван Бастен забив чотири м'ячі в одному матчі Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути