неділя, 20 травня 2018 10:15

"Усі ми помиляємося" - що сказали Хацкевич і Фонсека після матчу "Динамо" - "Шахтар"

"Усі ми помиляємося" - що сказали Хацкевич і Фонсека після матчу "Динамо" - "Шахтар"
Фонсека дав свій коментар грі з "Динамо". Фото: ФК "Шахтар"

У заключному, 32-му турі УПЛ "Динамо" на стадіоні імені Валерія Лобановського здолало "Шахтар" (2:1). На послематчевій прес-конференції наставники команд прокоментували гру.

Олександр Хацкевич, тренер "Динамо":

"Хочу подякувати нашим уболівальникам, я їм сказав, що в цьому сезоні вони були краще нас, упродовж усього сезону підтримували. І в наступному році ми повинні вийти на їх рівень. Віримо в команду, в себе, в партнерів.

На жаль, не ми чемпіони. Є довга турнірна дистанція, на якій ми втратили очки там, де не повинні були цього робити. Ці ігри ми вже розібрали. У нас був важкий період у вересні, коли втрат очок з нашого боку було занадто багато, часто грали внічию.

Всі ми помиляємося. Я відповідаю за результат. Ми його в тому сезоні не добилися. Але є і позитивні моменти. В першу чергу, це стабілізація складу. У порівнянні липнем минулого року у нас зараз практично нова команда. А стабільний склад - це стабільний результат. У нас новий воротар, три нових центральні захисники, причому Кадар починав навіть на позиції лівого захисника. Наша лінія оборони витримала багато критики, але, в підсумку, в цьому чемпіонаті ми пропустили менше всіх м'ячів. І це незважаючи на повністю нову лінію оборони і півзахисту.

Бесєдін починав цей сезон як четвертий нападник, а зараз це наш основний форвард. Догляд Ярмоленко теж безслідно пройти не міг. Пішов капітан, лідер, який міг поодинці результат будь-якої з ігор, де ми не дорахувалися очок. Зате Циганков здорово провів другу частину сезону.

У нас зараз є хороший фундамент команди. І дуже важливо надбудувати його якісними виконавцями. Не просто для конкуренції, а для посилення нашої гри. Так що в період літнього міжсезоння селекційну роботу потрібно провести максимально ефективно. Адже завдання на наступний сезон перед нами стоять найвищі.

Чи бачу кістяк команди на майбутнє? Якраз і кажу, що кістяк команди мають, але до цього кістяка потрібне посилення. Зараз цей кістяк складається з 12-13 футболістів. Але в сезоні стільки ігор, що необхідно мати 17-18 виконавців. В ідеалі - 20. Кожен тренер мріє про те, щоб у нього на кожну позицію було по два виконавці, які б доповнювали один одного і давали результат. Повторюся, при наявному міцному фундаменті ми повинні ефективно спрацювати на трансферному ринку.

Яка ситуація з Мораєсом і Мбокані? У них закінчуються контракти. І Мораєс, і Мбокані знали, що за умови їх зацікавленості виступати далі в "Динамо" ми захочемо укласти з ними нових угод. Вони влаштовували нас як нападники. Але, мабуть, обидва цих футболіста самостійно намагаються вирішувати свої питання. Контракти з Мораесом і Мбокані продовжуватися не будуть.

Хачеріді? У нього теж закінчується контракт. І з ним ми теж не будемо підписувати нову угоду", - заявив Хацкевич.

Вчинок Нема? Матчі між "Динамо" і "Шахтарем" завжди супроводжуються особливим напруженням

Паулу Фонсека, тренер "Шахтаря":

"Хочу привітати "Динамо" з перемогою. Гра була приємною для уболівальників. Вона вже нічого не вирішувала в турнірному значенні, тому футбол сьогодні був більш відкритим. У першому таймі у нас були відмінні моменти для того, щоб забити, але ми цими шансами не скористалися, а "Динамо" реалізувало свій єдиний момент. У той же час динамівці краще нас почали другий тайм, зуміли забити другий м'яч. Ми на це зреагували, створили ще моменти, могли зрівняти рахунок. У будь-якому випадку, виграє той, хто більше забиває, а не той, хто створює більше моментів.

Для мене і для нашої команди це була важлива гра, в якій ми хотіли перемогти. У нашому складі не було ряду ключових футболістів, і ми дали можливість проявити себе іншим хлопцям. У будь-якому випадку, ми вийшли на гру з серйозним настроєм і з єдиною метою - перемогти.

Ми виграли у "Динамо" в фіналі Кубка України і в матчі за Суперкубок України. У чемпіонаті ж такі поєдинки вирішуються в деталях. При цьому сьогоднішня гра нічого не значила. А результат, наприклад, в фіналі Кубка України говорить сам за себе. Якби сьогодні ми боролися за щось, то результат міг бути іншим. Знаю, що багато хто хоче використовувати статистику матчів між "Динамо" і "Шахтарем" в чемпіонаті України як відмовку, але я ще не бачив жодна національна першість, де б результат турніру обговорювалося в рамках очного протистояння між двома командами.

Вчинок Нема? Поки не можу коментувати цей епізод. Його епіцентр знаходився дуже далеко від мене. Можу сказати тільки одне: Нем намагався перехопити пас. Потім почалася перепалка між гравцями. Матчі між "Динамо" і "Шахтарем" завжди супроводжуються особливим напруженням. Але я не зрозумів, що там сталося. Зате потім я все прекрасної зрозумів: величезна кількість уболівальників вибігло на поле. Це досить небезпечно для всіх учасників матчу. Але, на щастя, начебто нічого не відбулося. І слава Богу!", - сказав португалець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" - "Шахтар" 2:1. Кияни перемогли в прощальному матчі Гусєва

"Шахтар" оформив чемпіонство в передостанньому турі з "Вересом" (1:0) і матч заключного ігрового дня не мав турнірного значення.

Зараз ви читаєте новину «"Усі ми помиляємося" - що сказали Хацкевич і Фонсека після матчу "Динамо" - "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути