середа, 09 червня 2021 21:00

Україна зупиниться між виходом із групи та чвертьфіналом

Україна зупиниться між виходом із групи та чвертьфіналом
Форма України розлютила світових агресорів. Фото УАФ

Збірна України в неділю, 13 червня, розпочне четвертий за всю історію великий турнір. Ми двічі провалилися на Євро в 2012 і 2016 роках і одного разу дійшли до чвертьфіналу Кубку світу. Відштовхуючись від реальних результатів і рівня гри, я все ж підходжу до прогнозу метафізично. Вважаю, що будь-який успіх треба заслужити.

Перший успіх 2006 року ми вистраждали давно. Ще починаючи з арбітра Педерсена й відбору до Кубка світу-1998. Потім був подвиг команди Сабо у відборі до Євро, коли ми вистояли у неймовірно ворожій атмосфері московського матчу 9 жовтня 1999 року. Але тоді запалу емоційних сил забракло на стики зі Словенією.

Ми героїчно протистояли Німеччині в 2001 році. А пройшовши нас за рахунок другого матчу, німці дійшли до фіналу кубка світу в Японії та Кореї.

Власне, Блохіну в 2006 році дісталися вершки. Він зібрав урожай, якого не садив.

З часу останнього гучного успіху минуло 15 років. Бажання успіху й енергія для його досягнення мала час накопичитися. Ми бездарно вигляділи у відборах 2008 і 2010 років. Але ж була гучна перемога над Францією в 2013 році й виграш групи у відборі до Євро-2020. Тренерський штаб Шевченка чимало помилявся, набив достатньо ґуль і готовий здивувати футбольну громадськість.

Тим більше, що наші невдячні східні сусіди підливають масла у вогонь напередодні Євро. То їм форма не подобається, то УЄФА неправильне, то взагалі кричать, що наша збірна – записний аутсайдер Євро й знову має вилетіти найпершою.

Французи з азартом переповідали суперечку України й Росії довкола наших футболок

Якщо в збірної України є характер і амбіції, то такі заяви варто спростовувати переконливою грою. Тим більше, що звучать вони з вуст людей, які безпосередньо переманювали в 90-их роках наші футбольні таланти в Москву.

Днями донька слухала Радіо Франс. Французи з азартом переповідали суперечку України й Росії довкола наших футболок. А потім зробили вельми очікуваний висновок. Мовляв, обидві збірні настільки слабкі, що на серйозний успіх розраховувати не можуть. Ото тільки, що потішать публіку своєю сваркою.

У нас ніхто не вірить і це прекрасно. Свого часу ніхто не вірив у Болгарію в 1994 році й Чехію двома роками пізніше. А потім зненацька виявили, що в цих країн виросло "золоте покоління".

Україна в кращих матчах показувала вельми симпатичну гру. Цього аж ніяк не достатньо аби дійти до півфіналу. Але за умов нейтрального суддівства, невеличкої удачі ми цілком можемо дійти чвертьфіналу. Що на даний час є межею наших можливостей і на що ми, реально заслуговуємо. Тобто, може бути лише вихід із групи. 1% із 100, що дістанемося до півфіналу. Отже мій прогноз – щось середнє між 1/8 і чвертьфіналом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому на Євро гратимуть дві збірні України

Збірна України за всю історію зіграла шість матчів на Євро. Одну гру виграла й у п'ятьох зазнала поразки. На останньому турнірі наша збірна поступилася в усіх трьох поєдинках.

Зараз ви читаєте новину «Україна зупиниться між виходом із групи та чвертьфіналом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути