неділя, 06 червня 2021 15:44

Росія вимагає заборонити форму збірної України

Росія вимагає заборонити форму збірної України
Роман Яремчук у новій формі української збірної. Фото: УАФ

Депутат Державної Думи Росії Дмитро Свищев висловився про спеціальний комплект форми, в якому збірна України виступатиме на чемпіонаті Європи. На футболках зображена карта України з Кримом.

"Це висловлення якоїсь політичної позиції. Конфлікт закладено, використовуючи форму. Більш того, наші команди можуть зустрітися.УЄФА повинні відреагувати на цю форму і заборонити її", - сказав Свищев.

Пізніше із закликом до УЄФА заборонити українську форму звернувся почесний президент російського футбольного союзу В'ячеслав Колосков.

На заяви росіян різко відреагував в інтерв'ю meta-ratings колишній тренер збірної України та київського "Динамо" Йожеф Сабо.

"Не розумію, чому нова форма збірної України змусила Колоскова її коментувати. Хто такий Колосков? Живе в Росії, але забороняє нам малювати наш Крим, Донецьк і Луганськ на карті України. Таке відчуття, що їм більше нічим там зайнятися, чіпляються до нас, аби причепитися. Не бачу для УЄФА причин реагувати на цю маячню. Яка може бути розмова? Прийшов сусід, вигнав з квартири і сказав, що тепер буде тут жити. Так само зробили і з Кримом. Як громадянин України, можу сказати, що Крим, Луганськ і Донецьк – це наша земля. До слова, про те, що Крим – це Україна, підтвердив і УЄФА, який заборонив професіональний футбол в Криму з боку Росії. Там же тільки аматорський футбол зараз, і чемпіонат такий самий. Тому УЄФА не буде на таке реагувати", - заявив Сабо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Героям слава – Україна показала форму, в якій гратиме на Євро

Збірні України та Росії зустрічалися двічі. У Києві в 1998 році наша команда перемогла – 3:2, а через рік у Москві була зафіксована нічия – 1:1 з голом Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Росія вимагає заборонити форму збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути