Ексклюзиви
вівторок, 09 березня 2010 18:23

Україна провела Кубок Європи з фрістайлу

Україна провела Кубок Європи з фрістайлу
Вперше в історії України змагання Кубка Європи з фрістайлу у дисципліні лижна акробатика проходили в Українських Карпатах.

Змагання пройшли у рамках календаря Міжнародної лижної федерації FIS і стали передостанніми стартами (5 та 6 з 8 етапів Кубка Європи) зимового сезону 2009/10 у дисципліні акробатика.

До участі у змаганнях заявились команди Росії, Білорусі, Казахстану та команда України. До складу нашої збірної ввійшли і українські олімпійці, лідери вітчизняного та світового фрістайлу: Станіслав Кравчук, Олександр Абраменко, Енвер Аблаєв, Надія Діденко, Ольга Волкова та Ольга Полюк, які тільки-но повернулись з ХХІ зимових Олімпійських ігор у Ванкувері (Канада).

"Спеціально для змагань на трасі 2А, яка виходить прямо до центральної площі курорту, було споруджено суддівський будинок та снігову основу для трамплінів – видовище надзвичайно вражаюче, особливо, коли дивишся знизу. Фрісталійсти виконували трюки на сальтовому та подвійному трамплінах - розказав Gazeta.ua директор "Буковелю" Олександр Шевченко.

За відсутності на старті лідера української команди Станіслава Кравчука беззаперечними фаворитами змагань стали українці Енвер Аблаєв та Олександр Абраменко.

Серед дівчат на медалі претендували також українки – Надія Діденко, Ольга Волкова та Ольга Полюк,та білоруські спортсменки Ганна Гуськова, яка виграла всі чотири попередні етапи Кубка Європи, й Марія Щербіна. На жаль, у перший день змагань через падіння з подальшої боротьби вибули Надія Діденко та Ганна Гуськова.

Перемогла з відривом у 25 очок Ольга Волкова, за нею розташувалась Марія Щербіна з Білорусі. Бронзову нагороду отримала молода українка Анастасія Новосад.

Серед чоловіків: золото виборов білорус Денис Осіпов, на другому місці Енвер Аблаєв, а замкнув компанію призерів представник Казахстану Руслан Аблятіфов.

За оцінкою генерального секретаря ФЛСУ Юлії Сипаренко "Буковель" надав повну підтримку заходу, яка проявилась у злагодженій роботі усіх його служб, і завдяки якій перші в історії України міжнародні змагання з фрістайлу змогли відбутись і накреслили перспективу проведення у цьому місці змагань найвищого рівня – Кубка світу.

Таку ж думку висловив і технічний делегат Міжнародної лижної федерації Анатолій Яхєєв: "…Тут є все, що необхідно для проведення етапів Кубка світу".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Україна провела Кубок Європи з фрістайлу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути