Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 08:37

Україна перемогла збірну Польщі

Україна перемогла збірну Польщі
У товариському матчі у Львові збірна України завдала поразки команді Польщі завдяки голу Сергія Кравченка.

Матч почався з небезпечного моменту біля воріт синьо-жовтих. Яцек Кжинувек навісив з кутової позначки на дальню штангу, де залишений без нагляду Ебі Смолярек завдав удару в нижній кут, проте влучив в Дениса Голайдо, який стояв біля штанги. Українці відповіли через десять хвилин потужним пострілом в перекладину Андрія Вороніна. До речі, в парі з нападаючим "Ліверпуля" на поле вийшов київський динамівець Артем Мілевський, який забив вісім голів в дев"яти матчах сезону.

Гра і далі протікала на високих швидкостях. У підопічних Олексія Михайличенка роль лідера взяв на себе капітан команди Анатолій Тимощук, який сміливо бив з-за меж штрафного і тримав в напрузі кіпера гостей Лукаша Фабянскі. Поляки відповідали вибуховими контратаками в два-три ходи з довгим переводом м"яча на високого Іренеуша Єленя. Проте захисники українців швидко розкусили наміри суперника, зумівши нейтралізувати форварда "Осера".

Рівність сил в першому таймі не викликала сумнівів до початку компенсованого часу, коли українцям вдалася чергова флангова атака. Сергій Назаренко кинув в прорив по правому флангу Вороніна, який виконав відмінну по точності і силі передачу на кут воротарського прямо на голову Сергія Кравченка. З першої спроби хавбек полтавської "Ворскли", який вже підписав попередній контракт з київським "Динамо", влучив у Фабянські, але з другої відкрив рахунок своїм голам в збірній.

Другий тайм не змінив характеру гри, хоча господарі змінили пару нападаючих, випустивши на поле досвідченого Андрія Шевченка і недавнього дебютанта з сімферопольської "Таврії" Володимира Гоменюка. Після цього основна загроза воротам збірної Польщі почала надходити від активних півзахисників "синьо-жовтих". Наприклад, на 53-ій хвилині підступний удар здалеку Сергія Назаренка кіпер лондонського "Арсеналу" відбив з величезними труднощами.

Як не дивно, чим менше часу залишалося до фінального свистка, тим частіше українці володіли м"ячем і небезпечно атакували. Простріл Шевченка ледь не увінчався голом "а-ля Філімонов", могли забити Максим Калініченко і Володимир Гоменюк. Поляки запам"яталися лише декількома небезпечними контрвипадами, які змусили голкіпера господарів Андрія П"ятова трохи понервувати. Проте у результаті матч так і завершився мінімальною перемогою української команди, якій шостого вересня в тому ж Львові треба приймати Білорусь.

Україна - Польща 1:0
Гол: Кравченко, 46

Україна: П"ятов, Ярмаш, Михалик, Чигринський, Шевчук, Назаренко (Гай, 68), Тимощук (Левченко, 58), Кравченко (Калініченко, 62), Голайдо (Мандзюк, 90+2), Воронін (Шевченко, 46), Мілевський (Гоменюк, 54)

Польща: Фабіанскі, Голанскі (Ковальчик, 13), Дудка, Жевлаков, Кокошка (Польчак, 46), Кшинувек, Муравскі, Левандовскі, Блащиковскі (Маєвскі, 55), Смолярек (Геррейро, 46), Йелень (Павловскі, 74)

Попереджені: Блащиковскі

uefa.com
Зараз ви читаєте новину «Україна перемогла збірну Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути