четвер, 22 лютого 2007 19:18

Угода з продажу "Марселя" під загрозою зриву

 

Угода по покупці ФК "Марсель", запланована на 26 лютого, може опинитися під загрозою зриву, повідомляє Газета.ру. Сума угоди складає 115 млн. євро - саме стільки просить за покупку "Марселя" його нинішній власник Робер Луї-Дрейфус.

Французькі спецслужби і підрозділ міністерства економіки Франції TRACFIN, який займається боротьбою з відмиванням грошей, почали розслідування, щоб встановити походження коштів канадського бізнесмена Джека Кечкара, який збирається придбати клуб.

Під час розслідування спецслужби в співпраці з канадською владою і Комісією з контролю над біржовими операціями Канади повинні перевірити платоспроможність підприємця, який володіє компанією Inyx Inc. Фармацевтична компанія, яка спеціалізується на виробництві ліків від респіраторних і алергічних захворювань, заборгувала банку в Пуерто-Ріко 120 млн. доларів, які Кечкар повинен виплатити до кінця 2007 року.

Сам бізнесмен стверджує, що збирається фінансувати операцію з своїх особистих коштів, які складають 386 млн. євро і депозовані на рахунку якогось фонду в Швейцарії. Проте спецслужби стривожив той факт, що фонд зареєстрований в Швейцарії за неіснуючою адресою.

Розслідування повинне також визначити, яку роль грав Кечкар в справі канадської компанії YBM, замішаної в одному з найбільших скандалів, пов"язаних з відмиванням грошей. YBM займалася гучними фінансовими махінаціями в галузі нерухомості в Канаді в 1998-1999 роках. Одним із спільників компанії була фірма Amadeus Holding ltd, яка поставляла YBM фіктивні чеки, і в адміністрації якої фігурував Кечкар. Сам підприємець наполягає на тому, що ніколи не був акціонером Amadeus, проте слідство має в своєму розпорядженні інші дані із цього приводу.

Кечкар стверджує, що не замішаний в махінаціях. За його словами, проти нього вже не раз велися розслідування різних органів з контролю за відмиванням грошей, але вони так і не змогли виявити вагомі докази проти бізнесмена.

Зараз ви читаєте новину «Угода з продажу "Марселя" під загрозою зриву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути