вівторок, 20 січня 2015 18:16

У Росії за допінг дискваліфікували трьох олімпійських чемпіонів

У Росії за допінг дискваліфікували трьох олімпійських чемпіонів

Російське антидопінгове агентство РУСАДА оголосило про дискваліфікацію п'ятьох ходоків за вживання заборонених препаратів. Про це повідомляється в прес-релізі на офіційному сайті організації.

У вживанні допінгу викриті олімпійські чемпіони Ольга Каніськіна, Сергій Кірдяпкін і Валерій Борчин, чемпіон світу Сергій Бакулін та призер світової першості Володимир Канайкин. Які саме препарати приймали спортсмени, не уточнюється.

Каніськіна і Кірдяпкін відсторонені від змагань на три роки і два місяці (відлік з 15 жовтня 2012 року), Борчин - на вісім років (з 15 жовтня 2012-го), Бакулін - на три роки і два місяці (з 24 грудня 2012-го ), Канайкин - довічно (з 17 грудня 2012-го). Терміни дискваліфікації прописані РУСАДА таким чином, що жоден з олімпійських чемпіонів не втратить свої медалі.

Каніськіна є олімпійською чемпіонкою Ігор-2008 в Пекіні і срібною медалісткою ОІ-2012 в Лондоні. Кірдяпкін виграв золоту медаль на Олімпіаді-2012 в ходьбі на 50 кілометрів. Борчин став чемпіоном Пекіна-2008 на дистанції 20 кілометрів. Бакулін - володар золотої медалі ЧС-2011, а Канайкин є срібним медалістом тієї ж першості.

Зараз ви читаєте новину «У Росії за допінг дискваліфікували трьох олімпійських чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути