четвер, 23 лютого 2012 18:27

У Молдові довели факт організації "договорняків"

У Молдові довели факт організації "договорняків"

У Федерації футболу Молдови відбулося фінальне засідання Комітету з Етики, яке розглядало заяву семи футболістів "Сфинтул Георге" про участь в договірних матчах. На засіданні гравці ще раз підтвердили свої свідчення. Мова йде про колишніх футболістів сурученского клубу "Плетіке", Время, Посмаке, Препеліце, Римбу, Челяднике та Ожоге, а також про агента Дмитра Санду, який також давав свідчення.

У підсумку Комітет з етики прийняв рішення відлучити від будь-якої діяльності пов'язаної з футболом почесного президента "Сфинутл Георге" Валерія Реніце на 5 років, президента "святих" Сергія Карамана на 2 роки. Також, їм призначено штрафи - 15.000 доларів і 8.000 доларів відповідно.

Самі Реніце і Караман на цьому засіданні не були присутні. На попередніх засіданнях вони заперечували звинувачення футболістів.

Після засідання Комітету з Етики його голова Юрій Георгіце в інтерв'ю численним ЗМІ заявив, що підтверджено договірний характер матчів "Сфинтул Георге" з командами "Дачія", "Зімбру" і "Гагаузія", які були зіграні у другій частині чемпіонату Молдови 2010/11. У зв'язку з чим і застосовані зазначені вище покарання, відповідно до статей 60 і 76 Дисциплінарного кодексу FMF (корупція і маніпуляція результатами матчів), а також Кодексу Етики.

Крім того, Федерація футболу Молдови може не обмежитися санкціями до конкретних людей, а застосувати їх і до клубів. Але це буде вирішуватися пізніше.

Також Георгіце заявив, що FMF буде обговорювати, чи передавати матеріали в правоохоронні органи.

Це перші санкції в історії молдавського футболу, застосовані за договірні матчі.

Зараз ви читаєте новину «У Молдові довели факт організації "договорняків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути