четвер, 23 червня 2011 12:18

В Греції у справі про "договорняки" проходять більше 80 людей

В Греції у справі про "договорняки" проходять більше 80 людей

Понад 80 людей замішані у справі про договірні матчі в грецькому футболі, яку розкрили грецькі слідчі, повідомила в середу ввечері поліція.

Згідно із заявою, з вівторка було затримано 10 осіб, і ще близько 70 допитані, але не взяті під варту. Інші семеро підозрюваних були заарештовані у даній справі раніше в червні.

Затриманим, серед яких президенти двох клубів грецької Суперліги, висунуті звинувачення в шахрайстві і хабарництві, незаконній букмекерській діяльності, а також у відмиванні доходів, що одержані злочинним шляхом.

У затриманих конфісковано також два пістолети, велика кількість комп'ютерів і стільникових телефонів, купони державної букмекерської контори, готівкові гроші.

Злочинне співтовариство, які наживалися на договірних матчах, діяло принаймні з 2008 року, вважають в поліції. Грецький футбол протягом ряду років стрясають скандали, пов'язані з договірними матчами і незаконними букмекерськими ставками на них.

Тільки по одній справі, яку грецька влада порушила з подачі УЄФА наприкінці 2010 року, проходять 13 клубів, включаючи чотири команди Суперліги, вісім з другого дивізіону та з третього.

Договірні матчі, а також масове насильство на стадіонах стали причиною рішення грецького уряду розпустити приватну футбольну Суперлігу країни, доручивши організацію чемпіонату у вищій лізі безпосередньо грецькій футбольній асоціації. Ця загроза, вперше озвучена в березні поточного року, поки не була реалізована.

Зараз ви читаєте новину «В Греції у справі про "договорняки" проходять більше 80 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути