вівторок, 12 червня 2012 04:35

У донецькій фан-зоні кожен гол Шевченка супроводжувався феєрверком
5

Фото: Фото: Тетяна Заровна

50 чартерних авіарейсів і потягу "Хюндай" з Харкова та Києва збільшили число іноземних гостей в Донецьку перед матчем Англія-Франція приблизно до 10 000. Тобто, мінімум, в три рази. Однак, ввечері біля стадіону "Донбас арена" було багато пропозицій квитків. Іноземці продавали квитки не приїхали товаришів за 30, 40 і 70 євро. Віддавали за номіналом. Але місцеві вболівальники купували квитки мало, вважаючи їх дорогими.

В одязі людей, які йшли на стадіон, рідко зустрічалися кольори української команди і українські прапори. Зате російські вболівальники раз у раз давали про себе знати. Кричали: "Росія, вперед!" ы "Ми приїхали за перемогою!". Крім англійців і французів у натовпі виділялися голландці та американці. Приїхало чимало гостей з азіатських "республік колишнього СРСР", японців і китайців. Кожен гість прагнув підкреслити свою національність.

Інша картина панувала в офіційній фан-зоні Донецька, де повболівати зібралися виключно місцеві жителі. На початок матчу між Англією і Францією в фан-зоні знаходилися близько 20 000 чоловік. В основному люди до 30 років - вони прийшли поодинці, сім'ями, парами і великими компаніями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Задолбало, сука, это Евро" - напередодні та в день донецького матчу Франція-Англія

Під час трансляції матчу між Англією і Францією багато мляво стежили за подіями на екранах. Купували сувеніри, пили, жували, обіймалися і навіть дрімали, влаштувавшись на газонах і асфальті. При цьому симпатії розділилися практично порівну.

Але перед початком поєдинку між Україною та Швецією відбулася "загальна мобілізація". Молоді донеччани з натхненням заспівали національний гімн, у фан-зоні чулися не дуже звичні для місцевих жителів патріотичні вигуки "Слава Україні!".

У перерві над фан-зоною прогримів потужний феєрверк. Після цього кожен гол у ворота шведів супроводжувався салютними залпами. Матч завершився ревом звитяжних уболівальників. До радісного натовпа під кінець приєдналися іноземці.

Зараз ви читаєте новину «У донецькій фан-зоні кожен гол Шевченка супроводжувався феєрверком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути