Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2012 15:57

Понад 30 тисяч вболівальників заполонили фан-зону в Києві
13

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

У столичній фан-зоні Євро-2012 нині перебуває понад 30 тисяч людей. Більшість із них мають жовто-блакитну або просто жовту символіку.

Це вболівальники збірної України та Швеції, команди яких сьогодні ввечері на "Олімпійському" проведуть дебютний матч на фінальній частині чемпіонату Європи з футболу.

Більшість людей ходять Хрещатиком у різних напрямках. Дехто розмахує українським прапором, викрикуючи "Україна чемпіон!". Кожен має якусь символіку своєї країни: чи то розфарбоване обличчя, чи то пікантна зачіска, або ж національний одяг чи оригінальний головний убір.

Більшість відвідувачів київської фан-зони мають саме українську символіку, хоча досить багато й шведських фанатів. В останніх найчастіше можна побачити в руках пиво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Темношкірі студенти грали в футбол на Майдані проти расизму

Помітно й багато цілих сімей, що гуляють фан-зоною з дітьми. Родина Татарчуків теж прийшла до фан-зону зі своїм 3-річним сином.

"На жаль, не вдалося купити квитки на матчі через їхню дороговизну. Сьогодні вирішили вперше вийти погуляти сюди з сином. Він уже розуміє як це вболівати за Україну й теж є її фанатом. Попередні матчі дивилися дома по телевізору. Сьогодні теж мабуть вболіватимемо за Україну дома. Я думаю, що наша збірна виграє у шведів з рахунком 2:1", - сказав Gazeta.ua киянин Олександр Татарчук.

Розваг у фан-зоні на Майдані Незалежності вистачає. Тут і головна сцена, на якій виступають різні колективи, і різні майданчики з конкурсами та іншими розвагами, які пропонують спонсори чемпіонату.

Біля одного з таких майданчиків волонтери фарбують обличчя, руки та інші частини тіла всім бажаючим у національні кольори їхніх збірних. В іншому місці дівчина пропонує наклеїти наліпку з побажаннями своїй команді на спеціальну стіну побажань.

Зараз ви читаєте новину «Понад 30 тисяч вболівальників заполонили фан-зону в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути