пʼятниця, 02 листопада 2018 20:10

Треба вміти вчасно піти - експерт про кризу в збірній Німеччини

Український журналіст, один з редакторів журналу "Футбол" Андрій Шахов поділився своїми думками про поточну кризу збірної Німеччини. Перш за все експерт акцентував увагу на тренерському штабі "бундестім".

"Йоахім Льов дуже пересидів на посаді головного тренера збірної Німеччини. Треба йти вчасно, він всього досягнув став чемпіоном світу, призером чемпіонату Європи. Був дуже вдалий час піти – після Євро -2016. Вирішив залишитись, і от отримав. Його ідея, ідея "тіка-таки" вже себе вичерпала. В Німеччини багато класних молодих гравців, але того покоління з яким він починав вже немає. Хоч молодіжна команда німців і чемпіони Європи, але гравців такого класу як Кроос, Мюллєр вже немає. Нових гравців розкриє новий тренер, ми бачимо, що в Німеччини зараз ціла плеяда молодих талановитих тренерів. Нагельсман (тренер "Хоффенхайма") став наймолодшим тренером в історії Ліги чемпіонів. Плюс Тадеско в "Шальке" шикарний молодий тренер. На одному Льову світ клином не зійшовся", - сказав Шахов.

  Йоахім Льов повинен спробувати себе в клубному футболі
Йоахім Льов повинен спробувати себе в клубному футболі

Недостатньо змінювати гравців, треба змінювати ідею

Також експерт проаналізував склад команди та якість нинішніх гравців.

"Не думаю що всі хто виграли чемпіонат світу себе вичерпали. Той же Кроос є ключовим гравцем мадридського "Реала". Треба кожного гравця окремо брати і дивитись чи відповідає він рівню національної команди. Льов намагається проводити ротацію, вже давно у збірну не запрошували Гьотце, який став героєм фіналу чемпіонату світу. Приходять нові гравці, які не грали на Євро, чемпіонаті світу. Але недостатньо змінювати гравців, треба змінювати ідею, тактику. А тренеру, який всього досягнув, це зробити буде набагато важче новому молодому спеціалісту.

Німеччині потрібен форвард, Вернер гарний нападник, але він швидкісний гравець, а не силовий. А німці завжди грали з силовим нападаючим – Клозе, Гомес.
  Мануель Нойєр був травмований майже рік, але все одно залишився основним воротарем
Мануель Нойєр був травмований майже рік, але все одно залишився основним воротарем

Нойєр пропустив майже весь минулий сезон, Тер Штеген "тягнув" "Барселону". Але в основі на Кубку світу все одно був Нойєр. Не він провалив Кубок світу, але він не рятував команду. Це також показник того, що потрібні нові тренерські ідеї, новий погляд", - каже журналіст.

Німеччині треба змінити тренера, а Йоахіму Льову проявити себе в клубному футболі

Журналіст вважає, що Йоахім Льов повинен проявити себе в клубному футболі.

"Німеччині треба змінити тренера, а Йоахіму Льову проявити себе в клубному футболі. "Бундестім" зараз провально виступає в Лізі Націй. Виходить парадокс, Україна буде грати з найсильнішими командами у вищому дивізіоні, а Німеччина з командами другого ешалону. Можливо вони вважають Лігу націй другосортним турніром. Але ж це турнір, який етапом відбору на Євро-2020, це офіційний турнір. Як можна було не налаштуватись на збірну Голандії, дуже принципового суперника, з яким завжди були складні та бойові матчі",- каже експерт.

Найкраща команда світу зараз Франція, але Німеччина входить в ТОП-5

"Найкращі збірні за кадровим потенціалом? Нікого не здивую, найкраща зараз Франція. Друга Бельгія, потенційно – просто неймовірний склад, але не такий збалансований як у французів. Третя Німеччина, не дивлячись на провал у них дуже сильні гравці. Далі Іспанія, в них також чудовий підбір гравців. Але там забагато гравців центра поля, гравців які створюють моменти. Вони могли зробити заявку на Кубок світу виключно з центральних півзахисників. Ну і Англія, там дуже сильне покоління росте, але їх проблема в тому що вони не грають в основі в англійських топ-клубах. "Челсі", "Манчестер Юнайтед", "Арсенал", "Ліверпуль" в цих клубах вся гра побудована на іноземних гравцях.

Німеччина вийде на Євро – 2020, але фаворитами вони там точно не будуть. Але їх все одно будуть поважати, і налаштовуватись на матчі з ними максимально серйозно",- розповів Андрій Шахов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав головні проблеми збірної Німеччини

Більше про причини проблем збірної Німеччини читайте у журналі "Країна" від 1 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Треба вміти вчасно піти - експерт про кризу в збірній Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути