вівторок, 30 жовтня 2018 17:08

Експерт назвав головні проблеми збірної Німеччини

Експерт назвав головні проблеми збірної Німеччини
Льов 12 років керує збірною Німеччини. Фото: Ізвєстія

Збірна Німеччини з футболу провалила Кубок світу-2018, де посіла останнє місце в групі, у Лізі націй розгромно поступилася голландцям - 0:3. Ця поразка стала для команди Йоахіма Льова п'ятою за рік.

Як пояснити невдачі німців, Gazeta.ua розпитала експерта з міжнародного футболу, журналіста Івана Громікова.

"У цьому присутня сукупність факторів. Якщо брати Кубок світу-2018, німці підійшли до нього не зовсім підготовленими. У першому матчі на турнірі з Мексикою футболісти збірної Німеччини були не готові відпрацьовувати в обороні, а суперник показав агресивну гру в атаці, задіяв високий пресинг. Після цього виникло певне хвилювання в колективі, мали місце помилкові кадрові рішення. Останній матч з корейцями лише підтвердив не готовність команди.

Не пощастило німцям і з тим, що виник спад у провідних футболістів, у тих, хто грав провідні ролі на Кубку світу-2014 і на Євро-2016. Це, передусім, стосується Томаса Мюллера.

Йоахім Льов намагається перебувати команду. Кілька років тому Німеччина якоюсь мірою намагалася імітувати Іспанію, і це дало результат на Кубку світу-2014. Зараз німці прагнуть щось узяти від збірної Франції і стать більш контратакувальною командою. Питання, як футболісти до цього адаптуються і чи виявиться у Німеччини достатньо лідерів у складі.

Останні поразки в Лізі націй не зовсім відповідають тому, що відбулося на полі. У поєдинку з Нідерландами збірна Німеччина хоч і поступилася - 0:3, але німці цілком могли досягти позитивного результату. Особливо, у першому таймі, коли переважали суперника, а після перерви припустилися багатьох помилок. Ці огріхи позначилися на рахунку, але вони не типові для німців.

У спробах перебувати гру Льову не вдається спертися на якихось футболістів, у нього немає очевидно сильного центрального, опорного півзахисника, центрфорварда, захисній лінії не вистачає швидкості. Щодо сильного центрального нападника, раніше Мюллер забивав, не бувши номінальним накінечником атак. Наразі форвард "Баварії" не демонструє результативності.

Немає якоїсь глобальної проблеми. Команда, яка була чемпіоном світу, свій цикл завершила, а її перебудова дається складно.

Тривожною була і дивна історія з тим, що збірну залишив Месут Езіл. У цій ситуації є частина провини і тренера, і футболіста. Однак у цілому це не найкращим чином впливає на атмосферу в команді.

Немає якоїсь глобальної проблеми. Команда, яка була чемпіоном світу, свій цикл завершила, а її перебудова дається складно.

Чи не настав час змінити Льова, який 12 років керує командою? Розумію, чому в Німеччині довіряють цьому фахівцеві - він стільки років успішно працював з німцями. Проблеми виникали і раніше, як перед Євро-2012, коли була напружена атмосфера в колективі, Кубком світу-2014. Льову і його тренерському штабу вдавалося розв'язувати ці проблеми і команда ставала сильнішою. Думаю, на це розраховують і зараз.

Через невдачу на Кубку світу-2018 було б неправильно відмовлятися від наставника, при якому Німеччина стільки років показувала переможний футбол. Думаю, поки Льову не загрожує відставка, у німецької федерації є причини довіряти йому. Мабуть, до наступного великого турніру, потрапити на якій у Німеччини не має виникнути проблем.

Воротарська позиція? Це те, до чого є питання. Проблема не в Мануелі Ноєрі, а в тому, що Льов забагато довіряє досвідченим футболістам. Є й інший приклад - з Езілом, якому тренер довіряв, і фактично виявився винуватим, що гравець залишив збірну.

Тренери не надто люблять міняти голкіперів, тим більше, настільки авторитетних і харизматичних лідерів як Ноєр

Щодо Ноєра, тренери не надто люблять міняти голкіперів, тим більше, настільки авторитетних і харизматичних лідерів. Льов з цим не поспішає. У збірній помилки цього воротаря були епізодичними і не фатальними. Тому можна зрозуміти підхід Льова. Це теж може з часом змінитися, якщо Ноєр нестабільно виступатиме в "Баварії", а, приміром, тер Штеген продовжить упевнено захищати ворота "Барселони".

Які п'ять збірних зараз можна назвати найкращими в Європі? Команди по-різному ставляться до матчів у Лізі націй і не можу сказати, що всі збірні викладаються по-максимуму, багато хто експериментує. У п'ятірку точно входить чинний чемпіон світу збірна Франції. Мабуть, це Бельгія, яка також вдало зіграла на Кубку світу-2018 і зараз виглядає переконливо. Збірна Іспанії зазнала невдачі на мундіалі, але з приходом нового тренера у команди намітилися покращення в грі.

Помітний прогрес у збірних Італії та Нідерландів, але поки рано їх звеличувати. Можна віднести до найкращих Англію, яка вийшла у півфінал Кубка світу, і в останньому матчі здолала іспанців на їх полі. Мабуть, незважаючи ні на що, Німеччина. Тяжко оцінити Португалію, яка в останніх матчах грає без Кріштіану Роналду.

Хорвати останнім часом виглядають втомленими після успіху на Кубку світу-2018, також позначилося те, що залишив збірну Маріо Манджукич. Але все одно заслуговують на увагу", - розповів Громіков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина вп'яте поступилася цього року та інші результати Ліги націй

Більше про причини проблем збірної Німеччини читайте у журналі "Країна" від 1 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав головні проблеми збірної Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути