середа, 06 вересня 2017 17:37

Треба перемагати мотивовану Хорватію

Треба перемагати мотивовану Хорватію
Андрій Шевченко обіцяє, що Хорватії у Києві нічого легко не дасться

Турнірне становище збірної України після суботніх матчів було настільки обнадійливим, що навіть учорашня поразка залишає "робочі" шанси на продовження боротьби.

Інша річ, що після неї ми відкинули думки про підсумкове перше місце – поточним лідером групи стали б у випадку перемоги в Рейк'явіку. Якби бодай не програли – залишилися б другими і можна було аналізувати потенційних суперників у стикових матчах.

Але з 0:2 на "Лаугардсаволюрі" найактуальніше питання – як нам на це друге місце "вскочити" після десяти турів. Слід пам'ятати, що у випадку рівної кількості залікових пунктів, до уваги беруться: 1) загальна різниця забитих та пропущених м'ячів; 2) кількість забитих м'ячів; 3) особисті зустрічі.

Зараз в України 14 очок. Після наступного матчу, проти Косова на виїзді, буде 17. У хорватів – 19, бо вдома Фінляндію вони обіграють.

Туреччина прийме Ісландію. Найімовірніше, перемога турків чи нічия.

Перемога турків: Хорватія – 19, Україна, Туреччина – 17, Ісландія – 16.
Нічия: Хорватія – 19, Україна, Ісландія – 17, Туреччина – 15.

Перемога Ісландії у Туреччині фактично гарантує їй, щонайменше, друге місце.

Бо заключний матч у острів'ян – проти Косова вдома. Це три очки.

Тож Ісландія точно здобуде, щонайменше, 19 очок. І ми їх можемо обійти тільки у разі двох перемог. Над Косово та Хорватією, в заключному матчі відбору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбольна честь України нищиться на догоду невідомо кому

І це головна проблема. Хорватія приїде на матч мотивованою, бо ризикує втратити і перше місце, і навіть друге. Ліміт помилок "картаті" уже вичерпали.

Проте і для нас цей матч буде "від ножа". І в окремо взятому поєдинку може статися все, що завгодно. На це і розраховує Шевченко, коли каже, що нічого ще не втрачено.

Бо Україна здатна видати суперматч тоді, коли від неї мало що чекають. І навпаки: провалитися на тлі "запаморочення від успіхів".

Турнірна таблиця після восьми турів: 1. Хорватія – 16 (різниця +9). 2. Ісландія – 16 (+4). 3. Туреччина – 14 (+4). 4. Україна – 14 (+4, поступаємося туркам за кількістю забитих: у них – 12, у нас – 11).

Заключні матчі: 6 жовтня, п'ятниця: Косово – Україна, Туреччина – Ісландія, Хорватія – Фінляндія. 9 жовтня, понеділок: Україна – Хорватія, Ісландія – Косово, Фінляндія – Туреччина.

Зараз ви читаєте новину «Треба перемагати мотивовану Хорватію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути