вівторок, 05 вересня 2017 17:30

Нічия допускається: 21:45, Ісландія - Україна

Нічия допускається: 21:45, Ісландія - Україна
Матч першого кола: Україна - Ісландія - 1:1

Найбільше обнадіює турнірна таблиця. Наші можуть закінчити кваліфікаційний турнір на другому місці. Це апріорі стане успіхом після провалу на Євро та у протистоянні з хорватами – однією з найцікавіших збірних Європи. Ми можемо зазіхнути і на перше, бо очевидно: "картаті", хоча і лідирують, мають проблеми у нинішньому циклі, пов'язані не в останню чергу з тим, що їх тренер не дотягує до рівня гравців. Тому сьогоднішня осічка Анте Чачича в Туреччині цілком допускається: з Косово вони грали два дні, на важкому полі, переліт до Туреччини і суперник, який прагне реалібітуватися за провал у Харкові.

Але це питання другорядне. На першому плані – результат у Рейк'явіку. Потенційно влаштує нічия, це читається навіть з післяматчевих харківських слів Андрія Шевченка – "позитивний результат". Це логічно після якісної гри проти Туреччини: наші молодці, але більше – турки не підготовлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ісландські журналісти не прийшли на прес-конференцію Шевченка

Вереснева "спарка", як була, так і залишається найважчою у нинішньому циклі з точку зору відновлення емоцій. Це розуміють усі наші: від тренера для гравців. 1997-го не вистачило навіть тижня, щоб зробити це : "Динамо" розбило вдома "Барселону", а потім "перевдягнене" у форму збірної програло, щоправда, без Шевченка та Калитвинцева, у Хорватії. Врешті, позаторішні поєдинки проти Словенії теж вийшли протилежними за якістю гри. Не кажучи уже про Францію-2013.

Вереснева "спарка", як була, так і залишається найважчою у нинішньому циклі з точку зору відновлення емоцій

Тому головна дилема для Шевченка – точкові зміни щодо стартового складу. Сто відсотків: усі не відновляться після харківського матчу. І не зможуть видати таку ж якісну гру. Зрозуміло, що Коноплянку чи Ярмоленка на лаву запасних не посадиш в принципі. Так само очевидно, що Кривцову треба подякувати за харківський матч, арбітру – що не вгледів пенальті, який він привіз, і випустити замість нього Ракицького. Можливо, Сидорчука – замість Ротаня, але тільки тому, що найрозумнішому гравцеві цієї збірної уже без двох місяців 36 років. Ідеально: Гармаш замість Коваленка. Але навряд чи тренерський штаб на це піде, бо очевидно довіряє гравцеві "Шахтаря", той краще вписується в їхнє уявлення про те, в який футбол має грати ця команда.

Шкода, що ушкодження зазнав Бутко. Його рівень гри надзалежний від фізичної форми, тому на позиції правого захисника цілком може вийти Морозюк.

Ісландія не програє вдома 11 поєдинків, з літа 2013-го. Цифри вагомі, але все одно сухі. Важливіша – що їх стиль гри незручний: боротьбу вони нав'яжуть, на стандарти розраховуватимуть, намагатимуться реабілітуватися за поразку у Фінляндії. Але водночас: команда точно не сильніша за нашу, просто розвивалася правильним шляхом останнім часом, але ясно, що має стелю можливостей.

Експерти радять зі швидким голом не зволікати. Хто б не погодився?

П'ятов – Морозюк, Хачеріді, Ракицький, Матвієнко – Степаненко, Ротань, Коваленко – Ярмоленко, Коноплянка – Кравець.

Турнірна таблиця після семи турів: 1. Хорватія – 16. 2. Україна – 14. 3. Ісландія – 13. 4. Туреччина – 11.

Ключові сьогоднішні матчі: Ісландія – Україна, Туреччина – Хорватія. Обидва розпочнуться о 21:45, за обома ми стежитимемо під час текстової трансляції. Старт о 20:00.

Зараз ви читаєте новину «Нічия допускається: 21:45, Ісландія - Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути