вівторок, 05 вересня 2017 07:35

"Цей поєдинок цілком міг закінчитися з рахунком 5:0"
2

Нападаючий збірної України Андрій Ярмоленко (№7) забиває перший м’яч у ворота збірної Туреччини
Фото: REUTERS

— Давно не пригадую такої ідеальної гри від нашої збірної, — каже колишній нападаючий донецького "Шахтаря" Віктор Грачов, 60 років. — Увесь матч в атаках, швидкий гол і далі жодного натяку на відбій. Грамотно й упевнено.

У вівторок національна команда України з футболу обіграла вдома Туреччину — 2:0. Перемога дозволила команді Андрія Шевченка вийти на друге місце у турнірній таблиці. Наші обійшли Ісландію, яка програла у Фінляндії — 0:1, і двома очками поступаються хорватам.

— Спочатку я вагався: чи це ми ідеальні, чи турки абсолютно ніякі, — продовжує експерт стосовно матчу Україна — Туреччина. — Думаю, істина десь посередині. Ми були кращими в командній швидкості, індивідуальних діях, упевнені у своїх силах. Фізично взагалі на голову вищі. Звернув увагу: на 70-й хвилині, ведучи в рахунку 2:0, у нашій команді п'ять-шість гравців вибігали в контратаку. Навіть тактично Шевченко повністю переграв Луческу. Суддівські помилки, після яких було забито два м'ячі у ворота турків (перший гол Ярмоленко провів, перебуваючи у положенні поза грою, а другий — після того, як отримав передачу від Коноплянки, який випустив м'яч за лінію воріт. — ГПУ) не повинні нікого вводити в оману. Цей поєдинок цілком міг закінчитися з рахунком 5:0. Кілька разів Туреччині відверто пощастило, кілька разів виручив воротар.

Грачов дивується безпорадності турків у центрі поля.

— Ми вийшли на гру з одним опорником — Степаненком. Але цього було достатньо. Суперники губили всі м'ячі на підступах до нашого штрафного. Степаненко із Ротанем та Коваленком повністю контролювали центр поля. Це допомогло розвантажити фланги. Коноплянка та Ярмоленко часто мали перед собою одного захисника. Дуже якісно працював Кравець: те, що центральні захисники турків не бігли страхувати своїх колег на флангах — його заслуга. Від Артема було стільки небезпеки, що центральні оборонці всю свою увагу зосереджували на ньому.

Закінчилися розмови про те, що футболісти збірної не мають ігрової практики. Бутко навіть на заміну не виходить, Кривцов не є стабільним гравцем основи. Кравець і Бесєдін вряди-годи виходять на кілька хвилин. Коваленко далекий від ідеальної форми. А Україна грає набагато сильніше. Шевченко довів, що виправдовування щодо відсутності ігрової практики — для тренерів-невдах.

Як далі розгортатиметься боротьба у групі?

— Туреччина навряд чи претендуватиме на вихід до фінальної частини. У них наступна гра — із Хорватією. Будь-яка втрата очок означає припинення боротьби. Думаю, претендентів лишилося троє. За сприятливих умов Україна боротиметься із Хорватією за перше місце, а за несприятливих — із Ісландією за друге. Ісландці нічим не здивували мене в Гельсінкі, поступившись — 0:1. Як і Туреччина в Харкові, цілком могли пропустити кілька м'ячів. Жодної родзинки в їхній грі я не побачив. Єдиний момент — будуть дуже розлючені поразкою від фінів. Тому в обороні треба діяти уважно. Не думаю, що Ісландія поставить перед нашими надскладні завдання. Це типова північна збірна, з якої журналісти передчасно почали ліпити монстра. Так, міцна, потужна, швидка. Але не краща за Україну. Нашим обов'язково треба постаратися забити першими. Ще однією перемогою "відчепимо" іншого претендента.

Футбол. Кубок світу-2018. Кваліфікаційний турнір. Сьомий тур

Група 9

Україна — Туреччина — 2:0 (2:0)

2 вересня. Харків. ­Стадіон "Металіст". 38 тис. глядачів, розрахований на 40 003. +14°С.

Суддя: Давид Фернандес Борбалан, Іспанія

Україна: П'ятов — Бутко, Хачеріді, Кривцов, Матвієнко — Степаненко, Ротань (Малиновський, 79), Коваленко — Ярмоленко, Коноплянка (Зінченко, 90), Кравець (Бесєдін, 70). Тренер: Андрій Шевченко.

Туреччина: Бабаджан — Кейбаші, Азіз (Сеюнджю, 73), Топал, Езбайраклі — Белозоглу, Тофан (Озьякуп, 60), Чалханоглу (Туран, 68), Ундер, Джигерджі — Тосун. Тренер: Мірча Луческу, Румунія

Голи: Ярмоленко, 18, 42

Попередження: Бесєдін, 71, Озьякуп, 86

Фінляндія — Ісландія — 1:0

Хорватія — Косово — 1:0

Восьмий тур

5 вересня, вівторок

Ісландія — Україна

21:45 за київським часом. Рейк'явік. Стадіон "Лаугардсаволюр", розрахований на 15 тис. глядачів. Прогноз погоди: +11°С, дощ

Суддя: Вільям Коллам, 38 років, Шотландія

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: gazeta.ua

21:45 Туреччина — Хорватія ТБ: "Футбол 2"

Косово — Фінляндія

Примітка: Європа має 14 путівок до фінальної частини Кубка світу-2018. Одна з них — у Росії як господаря турніру. За решту 13 змагаються 54 ­команди. Вони розподілені на дев'ять груп по шість у кожній. Переможці груп отримують право зіграти у фінальній частині. Найгірша з дев'яти команд, що посіли другі місця, припиняє боротьбу після кваліфікаційного турніру. Інші вісім у стикових матчах розігрують чотири путівки, що залишилися.

Зараз ви читаєте новину «"Цей поєдинок цілком міг закінчитися з рахунком 5:0"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути