понеділок, 26 січня 2009 14:40

Товариський матч переріс в масове побоїще

Товариський матч сибіряків з турецьким "Анкарагюджю", що відбувся 16 січня, несподівано переріс в... масове побоїще. Спочатку ніщо не повідомляло про сумний результат: "Томь" спокійно вела підготовку до чергового сезону в Туреччині. Проте цього дня все пішло наперекір: з перших же хвилин матчу у томичів почали виникати "проблеми" з гравцями місцевої команди. Пропустивши в першому таймі гол від форварда "Томі" Дениса Кісєльова, турецькі захисники почали грубо фолити, але місцевий суддя показував гірчичники виключно гостям. Першим заробив жовту картку за симуляцію Денис Мічков.

У другому таймі гравці "Анкарагюджю" немов з ланцюга зірвалися. Грубі порушення проти сибіряків пішли одне за іншим, але суддя категорично відмовлявся штрафувати своїх земляків, немов нічого не помічав.

Арбітр остаточно втратив контроль над емоціями футболістів після падіння форварда "Томі" Корніленка. Підбігши до нього, турецький захисник зі всієї сили штовхнув ногою футболіста Томська по... обличчю. Одноклубники не дали в образу свого, внаслідок чого на полі виникла бійка "стінка на стінку". Недовго думаючи, на допомогу своїм футболістам з трибуни стадіону вибігли місцеві уболівальники. Ситуація стала зовсім критичною після того, як десятки розлючених фанів "Анкарагюджю" кинулися на підтримку "своїх".

Адміністрація стадіону вимушена була негайно викликати спецпідрозділи поліції, які, орудуючи палицями і сльозоточивим газом, насилу розігнали турецьких уболівальників. Побоїще залишилося позаду, і суддя вже готовий був продовжити матч, коли турецький воротар несподівано ударив гравця "Томі" Євсікова, після чого бійка на полі спалахнула з новою, запеклішою силою. Бачивши, що продовження "товариського" матчу нічого хорошого не обіцяє, тренери обох команд ухвалили рішення припинити гру. Пікантність ситуації полягала ще і в тому, що свого часу Валерій Непомнящий був тренером... "Анкарагюджю" і багато зробив для турецької команди.

Тренер "Томі" був шокований поведінкою турецьких футболістів.

- Не знаю, звідки у турецьких гравців з"явилася така агресія, - сказав розгублено Непомнящий після матчу, - ніколи раніше такого ще не бачив.

terrikon

Зараз ви читаєте новину «Товариський матч переріс в масове побоїще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути