четвер, 10 грудня 2015 02:41

"Ті, хто влаштував безлади на матчі з "Челсі", затримані" - Суркіс

"Ті, хто влаштував безлади на матчі з "Челсі", затримані" - Суркіс
Суркіс: "Продати Ярмоленка я встигну". Фото: dynamo.kiev.ua

Президент "Динамо" Ігор Суркіс в інтерв'ю телеканалу "Футбол" прокоментував результат матчу з "Маккабі" і підбив підсумки виступу команди в груповому раунді Ліги чемпіонів

-Скажу відверто: у мене склалося таке враження, що футболісти, вийшовши на поле, вже всі знали наперед. Але треба було виграти! Один м'яч забили, але можна було зробити так, щоб хоча б у цій грі поменше хвилюватися.

- Про що ви подумали, коли Ярмоленко залишив поле?

- Я сподівався, що він повернеться на поле. Потім ми забили, стало легше. "Динамо" не складається з одного Ярмоленко, хоча він дуже важливий гравець для команди. Без нього було важко, він лідер на футбольному полі. Але я б не говорив, що якби він залишився на полі, ми б виграли з більш великим рахунком. Головне, що я мав рацію, залишивши Ярмоленка в "Динамо", коли на мене всі накидалися, щоб я його продав. Я скажу так: я встигну продати Ярмоленка.

- Але він не грав у двох матчах з шести ...

- Ми вийшли до плей-офф. Говорити про те, чи правильно ми вчинили, вже сенсу немає. Ярмоленко зіграв у тих матчах, коли вирішувалася доля путівок до плей-офф. Він зробив усе для перемоги в Порту. А якби ми там не виграли, сьогодні ми б вже нічого не обговорювали. Такі футболісти потрібні "Динамо". Хоча я можу зрозуміти і футболістів, які хочуть грати на більш високому рівні, в топовому чемпіонаті. Але який тоді мені сенс будувати команду, запрошувати легіонерів? Можна брати свою молодь, готувати і продавати. Конвеєр? Я з цим погодитися не можу.

Нашу молодь я сьогодні теж привітав. І сказав, що якщо вони не будуть зупинятися в рості, потраплять у великий футбол. Зараз така ситуація в країні, що є можливість проявити себе на найвищому рівні, потрапити в першу команду. Вони повинні це розуміти
і готуватися до цього.

- Які є шанси на те, що в 1/8 вболівальники "Динамо" потраплять на стадіон?

- Ми докладемо максимум зусиль для цього. Вчора спільно з правоохоронними органами були виявлені три особи. І затримані ті, хто влаштував заворушення (на матчі "Динамо" - "Челсі" - Ред). Це великий плюс в апеляції, яку ми сьогодні подали, надавши й інші аргументи. Сподіваємося, що в 1/8 фіналу глядачі будуть на стадіоні. Тому що те, що було сьогодні, - це свято зі сльозами на очах. Грати у футбол без глядачів неможливо. Сьогодні вболівальники зустріли команду перед стадіоном. Але я вам скажу, що ми вже дуємо на воду і півдня цю зустріч узгоджували з УЄФА та правоохоронними органами. Сподіваюся, футболістів це надихнуло.

- Якого хочете суперника в 1/8 фіналу?

- Я дуже хочу суперника, якого ми пройдемо. Сергій Станіславович делегував мене на жеребкування 14 грудня. Сподіваюся, що, добре підготувавшись, ми поборемося. Можливо, ще посилимося і хлопчиками для биття не будемо. Найголовніше зберегти склад.

- Для вас в цій Лізі чемпіонів було принциповим заочне суперництво з "Шахтарем"?

- Я не порівнюю "Динамо" з "Шахтарем" в єврокубках. Як нормальна людина вболіваю за донеччан у Лізі чемпіонів. Сподіваюся, їхнє керівництво так само вболіває за нас. Ліга Європи - теж сильний турнір, хоч він і нижчий у фінансовому сенсі. Ми багато років з підгрупи не виходили, але от все так склалося, що команда зміцніла. Хоча нам до "добре" ще дуже далеко. От якщо в таких матчах до 20-ї хвилині рахунок буде 2:0, 3:0, тоді я скажу, що все добре.

- "Динамо" показало дуже хорошу гру в Порту. Тепер будемо на неї рівнятися?

- Так, є приклад для наслідування. А сьогоднішній матч я не брав би до уваги. Без глядачів, на нервах ... І найнебезпечнішим є те, що всі нас вже бачили далі. А навіть щоб забити один м'яч, довелося попотіти. Треба бути не на словах сильнішим, а на футбольному полі.

- Сьогодні на матчі був Андрій Шевченко, який, напевно, зараз визначається зі своїм найближчим майбутнім.

- Я з Андрієм з цього приводу не розмовляв, у мене є головний тренер, який успішно працює. За останні роки чи не перший раз у мене немає цієї проблеми. Слава Богу, що тепер ми цього досягли, але треба не танцювати і радіти, а йти далі. Це проміжний успіх.

Зараз ви читаєте новину «"Ті, хто влаштував безлади на матчі з "Челсі", затримані" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути