четвер, 10 грудня 2015 00:33

"Динамо" з другого місця вийшло до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

"Динамо" з другого місця вийшло до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів
"Динамо" впервые за 16 лет вышло в плей-офф ЛЧ. Фото: fcdynamo.kiev.ua

Цей матч не міг бути цікавим. Суперник – одна з найслабших команд Ліги чемпіонів. Глядачів не було: хто про це забув, зразу згадав, коли почув стогони Ярмоленка і стало моторошно. Врешті-решт, на "Динамо" тиснув результат – 16 років Київ не бачив матч плей-оф Ліги чемпіонів.

Дуже добре, що забили одразу, як вимушено пішов з поля Ярмоленко. Тому що подальший перебіг подій на полі показав: "Динамо" було складно загострювати гру, Гусєв у неї не потрапив, бракувало швидкості, ідей, розуміння того, як долати захист суперника. За таких умов важлива наявність індивідуально сильних гравців. Ярмоленко – найкращий з таких. А вийшло так, що "Динамо" починало груповий турнір без нього і закінчувало, вважайте, також.

Достатньо добротно відіграли в обороні. Особливо після перерви. Звичайно, один гол може тобі "залетіти" з нічого, тому дуже потрібен був другий гол (хоча навряд чи на нього "награли", хіба Гармаш міг робити "дубль", коли бив головою після подачі Рибалки на початку другого тайму) бодай хвилині на 70-й. Щоб не нервувати. Довелося, бо забагато невимушено фолили у останні хвилини матчу. Добре, що суперник не мав поняття, як чітко розігрувати штрафні удари.

Очевидно, на 1/8 фіналу – все, бо "Челсі" переміг "Порту", і "Динамо" вийшло з другого місця. Відтак – "Реал", "Баварія", "Барселона". Проти цих шансів точно нуль. Давайте будемо оптимістами, нам сьогодні можна, і скажемо, що проти "Манчестер Сіті" мізерні шанси в "Динамо" є, відсотків 5. Відсотків 10 проти "Атлетіко". А найбажаніший – "Вольфсбург", хоча ясно, що фаворитом все одно будуть німці. "Зеніт" не потрапить за визначенням, Україна та Росія, на жаль, стикаються нині на Донбасі і не на футбольному полі. На футбольному – УЄФА не дозволяє. Жеребкування - 14 грудня, понеділок, 13.00 за Києвом.

Але все одно – краще в 1/8 вилетіти від "Барселони", ніж знову в 1/16 Ліги Європи. Чекали 16 років. Після того як два роки навіть не могли заявитися до ЛЧ через провали у національному чемпіонаті.

З перемогою, "Динамо"!

Динамо - Маккабі 1:0

Гол: Гармаш, 16

Динамо: Шовковський - Даніло Сілва, Хачеріді, Драгович, Антунеш - Сидорчук, Рибалка - Ярмоленко (Гусєв, 18), Гармаш (Велозу, 64), Гонсалес - Мораес (Теодорчик, 89)

Маккабі: Райкович - Даса, Тібі, Гарсія, Бен Харуш - Ігьебор (Перець, 73), Ріка - Міха (Вермут, 72), Альберман, Бен Хаїм (Іцхакі, 83) - Захаві

Попередження: Антунеш, Данило, Рибалка - Ігьебор, Тібі, Іцхакі

Челсі - Порту - 2:0

Голи: Маркано, 12 - у свої ворота (1:0). Вілліан, 52 (2:0).

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" з другого місця вийшло до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути