Ексклюзиви
субота, 16 квітня 2011 13:43

Шовковський продемонстрував свій високий клас - португальські ЗМІ про матч "Брага" - "Динамо"

Шовковський продемонстрував свій високий клас - португальські ЗМІ про матч "Брага" - "Динамо"

У четвер у матчі-відповіді 1 / 4 фіналу Ліги Європи київське "Динамо" знову розійшлося миром з португальською "Брагою" - 0:0, і з урахуванням результату першої зустрічі (1:1), не зуміло вийти до півфіналу турніру. Вашій увазі огляд публікацій закордонної преси, присвячених цьому поєдинку, який наводить видання "КОМАНДА".

"Футбол - це колективний вид спорту. Ніхто, звичайно, не сумнівається у високому рівні майстерності Мессі, але успіхів домагаються команди, а не окремі особистості, - так почав свій звіт про матч "Браги" і "Динамо" журналіст португальської газети О Jogo.

Терпіння, клас і серце - ось три слова, які визначили вихід "Браги" у півфінал і дають зрозуміти, що відбувалося на полі після вилучення Пауло Сезара в середині першого тайму.

Перебуваючи в меншості більше години, "Каноніри" ходили по лезу ножа, але уникли фатальної помилки. Як тільки супернику вдавалося обіграти одного футболіста Домінгуша, на його місці відразу ж виникав інший".

Автор нагадує, що господарі поля напередодні матчу відчували неабиякі кадрові проблеми, але навіть вилучення правого захисника "Браги" не дозволило швидким фланговим гравцям "Динамо" - Гусєву, Ярмоленку і Попову - скористатися цим.

Команда Домінгуша діяла за схемою 4-4-1, футболісти створювали високу щільність, вдало страхували один одного. Лише один раз за весь матч Ярмоленка не втримали у штрафному майданчику, але Артур ліквідував загрозу. Зате Ліма, на думку видання, зобов'язаний був забивати тричі, однак і Шовковський продемонстрував свій високий клас.

Набагато більше місця відвела матчу інша португальська спортивна газета - А Bola. Вихід "Браги" до півфіналу був названий історичним - так високо команда злетіла вперше у своїй біографії. Автор звіту робить акцент на тому, що більше 60-ти хвилин господарі грали в меншості, але до перерви дозволили гостям створити лише один небезпечний момент. А в другому таймі гостріше атакували вже футболісти Домінгуша - виділено два епізоди, в яких міг відзначитися Ліма (на 51-й і 64-й хвилинах).

Надрукувала газета і вибачення Пауло Сезара, який покаявся і перед колегами, і перед уболівальниками:

"Я дуже розчарований, адже це вилучення могло все зіпсувати. На щастя, наша команда вміє терпіти. Шкода, що не зіграю в першому півфіналі проти "Бенфіки". Це великий клуб, але ми вже довели, що можемо впоратися з будь-яким суперником. Сподіваюся, ми опинимося у фіналі".

Про вирішальний матч в Дубліні по гарячих слідах говорив і президент Федерації футболу Португалії Жілберто Мадаїл:

"Три команди з нашої країни в півфіналі - це історичне досягнення. Португальський футбол розвивається в правильному напрямку, і зараз моя мрія-побачити у фіналі Ліги Європи два наші клуби".

Привітання на адресу "Браги", "Бенфіки" і "Порту" прозвучали також з вуст президента португальської ПФЛ Фернанду Гомеша, а журналісти A Bola оперативно відзначили рекордне досягнення своїх команд. Адже трьох учасників у півфіналі одного турніру в свій час мала ФРН (1978/1979, а в сезоні-1979/1980 - і зовсім чотирьох), Іспанія (1999/2000), Італія (2002/2003) та Англія (2006/2007) . Португалія - п'ята в цьому списку.

Зараз ви читаєте новину «Шовковський продемонстрував свій високий клас - португальські ЗМІ про матч "Брага" - "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути