понеділок, 15 липня 2019 20:12

Що потрібно знати про українську тенісистку - переможницю юніорського Вімблдону

Що потрібно знати про українську тенісистку -  переможницю юніорського Вімблдону
Дарина Снігур стала переможцем юнацького Вімблдону

17-річна Дарина Снігур спочатку не була фаворитом юніорського Вімблдону, але її впевнені перемоги по ходу турніру змусили експертів звернути пильну увагу на чергове юне дарування з України.

На шляху до фіналу Даша виграла п'ять поєдинків і лише один з них, з американкою Робін Монтгомері, затягнувся на три сети. Було це ще в 1/8 фіналу, після чого Снігур спочатку впевнено перемогла росіянку Поліну Кудерметову (молодшу сестру четвертої ракетки Росії Вероніки Кудерметовой), а потім розгромила лідера посіву американку Емму Наварро.

До фіналу з Алексой Ноель з США Снігур вже підійшла в ролі фаворита. По-перше, вже дуже потужно Дарина виглядала протягом усього тижня. По-друге, буквально кілька днів тому вона вже грала з Ноель на траві - в фіналі турніру в Рохемптон українка віддала суперниці лише три гейми. Вирішальний матч Вімблдону пройшов за зовсім іншим сценарієм, але з тим же результатом. Дарина поступалася 1: 4 в першій партії і 0: 3 у другій, але обидва рази впевненіше провела кінцівку сету і домоглася головного успіху в кар'єрі.

На прес-конференції Снігур оголосила про завершення юніорської кар'єри, а також зазначила, що їй не подобається гра Світоліной. Смілива заява для 17-річної юніорки, але вона дійсно показує зовсім інший теніс в порівнянні із зоряною співвітчизницею. Дарина, незважаючи на не найсильнішу подачу, намагається грати агресивно і тримати гру під контролем. Вона здорово варіює глибину і темп ударів і часто ставить суперниць в глухий кут власної непередбачуваністю.

Снігур не подобаєтья гра Світоліної

Мало хто з юніорів показували таку майстерність зміни глибини, темпу і зміни напрямку м'яча, особливо з бекхенда. Снігур з гордістю підкреслювала, що агресія пронизує кожну частину її гри ", - з такою похвалою на адресу українки виступили в Міжнародній федерації тенісу (ITF).

"Вона супермінлива. Вона любить свій бекхенд (удар зліва - прим.) І може вдарити з нього з будь-якого місця на корті. Вона навіть бігла в правий квадрат, щоб вдарити з бекхенда! Вона просто зовсім інший тип. Це не нормальна гра, проти якої важко грати ", - а так описала її суперниця Ноель. У фіналі юніорського Рухемптона перед "Уімблдоном" Снігур також грала з цією американкою, і тоді Дарина віддала суперниці лише три гейми - 6: 1, 6: 2.

Подача - головний недолік Снігур на цьому етапі кар'єри. Поки українка слабенько подає для дорослого тенісу, а "Вімблдон" став останнім турніром Дар'ї у юніорів. Вже не залишилося часу, щоб вчитися зі своєю віковою категорією - доведеться працювати на турнірах ITF і WTA.

Подача -головний недолк Снігур

Новоспечена чемпіонка Вімблдону почала грати в теніс в сім років. Займається вона в Міжнародної тенісної академії Києва, а тренує її відома радянська тенісистка Лариса Савченко. Колишня перша ракетка світу в парі і дворазова чвертьфіналістка турнірів "Великого шолома" в одиночному розряді. Саме Савченко 10 років тому допомогла Світлані Кузнєцовій перемогти на "Ролан Гаррос". Також вона працювала з Анастасією Мискіною, Ліною Красноруцькою, Оленою Бовіною ​​і Тетяною Пановою.

Цей сезон можна назвати для Снігур перехідним. Вона активно виступає на дорослих змаганнях під егідою ITF і вже завоювала кілька титулів. За юніорам українка в основному грає на турнірах "Великого шолома". На Відкритому чемпіонаті Австралії Дарина дійшла до півфіналу, а на "Ролан Гаррос" програла на коло раніше. Перемога на Вімблдоні стала яскравим завершенням юніорського періоду. Тепер Снігур зосередиться на дорослих турнірах і має всі шанси поліпшити поточну 423-у позицію в рейтингу WТА. Тим більше їй вже забезпечено участь у дорослому Уїмблдоні-2020.


Перемога на юніорському турнірі "Великого шолома" - відмінний показник, що ти на вірному шляху. Однак успіхи по юніорам зовсім не гарантують зоряну професійну кар'єру. Для багатьох чемпіонів юніорських турнірів ці титули так і залишаються найпомітнішим пунктом біографії. З 76 тенісисток, які виграли юніорські "шоломи" в XXI столітті, повторити успіх уже серед професіоналів вдалося тільки шістьом: Маріон Бартолі, Вікторії Азаренко, Кароліні Возняцкі, Сімоне Халеп, Ешлі Барті і Олені Остапенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світоліна піднялася в рейтингу WTA після виходу в півфінал Вімблдону

Снігур стала другою українкою в історії, яка перемогла на юніорському Вімблдоні. 15 років тому на траві Всеанглійського лаун-тенісного клубу серед дівчат не було рівних Катерині Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про українську тенісистку - переможницю юніорського Вімблдону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути