неділя, 25 жовтня 2020 14:31

Шевчук порівняв молодь "Динамо" і "Шахтаря"

Шевчук порівняв молодь "Динамо" і "Шахтаря"
В'ячеслав Шевчук грав за "Шахтар" до 37 років. Фото ФК "Шахтар"

Екс-захисник "Шахтаря" В'ячеслав Шевчук дав характеристику молодим талантам "Шахтаря" і "Динамо". Про це пише zbirna.com

"До виховання Іллі Забарного доклали руку багато фахівців. Ще півроку тому я читав, що наставник молодіжного складу" Динамо "Юрій Мороз говорив про це талант. Не побоявся кинути в бій 18-річного захисника і головний тренер молодіжної збірної країни Руслан Ротань у відбіркових матчах євро проти Данії та Фінляндії. Мірча Луческу вміє бачити в молодих футболістів перспективу, тому і в основі біло-синіх хлопець заграв.

Важливо, що наставник йому довіряє. Не змусила себе довго чекати і збірна України. Правда, і тут не обійшлося без везіння через те, що більш досвідчені футболісти були травмовані або захворіли. Але якщо бути відвертим, то Ілля ще сируватий. У такому віці складно відразу отримати стабільність. Правда, за останній місяць Забарний отримав стільки досвіду, що багатьом іншим його ровесникам подібне зможе тільки снитися.

Взагалі мені здається, що прийде такий час, коли "Шахтар" і "Динамо" за великі гроші будуть продавати в європейські клуби своїх юних талантів, але тут багато що залежить від самих гравців. Зараз молодь "Шахтаря" і "Динамо" зростає, як гриби після дощу. Доля подарувала їм шанс працювати в двох кращих футбольних академіях країни. Треба чіплятися.

Мені дуже імпонує гра в обороні у виконанні Дениса Попова. Видно, що він завжди по-спортивному злий, яким і повинен бути захисник. Ось, до речі, цього Забарному і Сироті десь не вистачає.

На Владислава Супрягу можуть погано впливати розмови щодо його можливого переходу в європейський топ-чемпіонат. На мій погляд, поки Супряга авансом виходить в старті "Динамо". У нього є все для росту, швидкість, потужність, але йому належить ще багато вчитися тому, як грати в пресингу, як зберігати м'яч в екстремальних умовах. Йому пощастило, що зараз у нього тренер Мірча Луческу, який знає, як розкривати молодь.

А що стосується Сікана, то він для мене поки виглядає краще, ніж Супряга. І правильно зробили гірники, що віддали Данила в оренду в "Маріуполь". Він там набереться досвіду, а потім повернеться в "Шахтар" більш зрілим майстром".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт порівняв Забарного з одним з найсильніших захисників чемпіонату Італії

"Динамо" йде на першому місці в чемпіонаті України, а "Шахтар" - третій.

Зараз ви читаєте новину «Шевчук порівняв молодь "Динамо" і "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути