понеділок, 10 вересня 2007 10:42

Шевченко: з Італією потрібно зіграти на 200 відсотків своїх можливостей

Після матчу з Грузією капітан збірної України Андрій Шевченко, 30 років, розповів кореспондентові "Спорт-Експрес в Україні" про те, чому його команда не утримала перемогу в Грузії і що їй необхідно для успішного результату в домашній грі з Італією.

- Як тренер оцінив вашу гру проти Грузії?

- Після такого результату немає сенсу обговорювати що-небудь по гарячим слідам. Але якщо я відіграв 90 хвилин, і Блохін мене не замінив, значить, претензій до мене у нього не було.

- А що самі думаєте про свою сьогоднішню форму?

- Що приховувати, вона далека від ідеалу. Але тбіліський матч показав, що я на вірному шляху: був достатньо мобільний, не втрачав м"яч, створював простір для партнерів і моменти біля воріт суперників.

- Вам, імовірно, вже набридли питання про те, що відбувається з вами в "Челси" і чому ви не граєте...

- До цих питань я відношусь абсолютно спокійно. І так само спокійно на них не відповідаю - навіть журналістам, з якими давно і непогано знайомий. Не бачу сенсу обговорювати цю тему зовсім: кадрові питання вирішує тренер – і тільки він.

- Але ж вам відомо, що Ігор Суркіс дуже хотів знов бачити вас у "Динамо" - нехай і на кілька місяців на правах оренди?

- Мені було дуже приємно почути від нього цю пропозиція, але я не хотів би зараз обговорювати, наскільки цей варіант був реальний. У нинішній ситуації про це просто не варто говорити.

- Які тепер, на ваш погляд, шанси збірної України?

- Нас чекають важкі ігри, і київський матч з Італією - перший з них. Становище у нас непросте, але не сумніваюся, що у всіх поєдинках, що залишилися, ми боротимемося до кінця - якщо не за вихід у фінальний турнір європейської першості, то хоч би за честь країни.

- У попередньому відбірковому циклі серед ваших суперників не було чемпіонів і віце-чемпіонів світу, проте і тоді група вважалася потенційно непрохідною. Але вам вдалося спростувати думку скептиків і залишити позаду Туреччину, Грецію, Данію. Що ж заважає українській збірній підтвердити тепер статус грози авторитетів?

- На шляху до чемпіонату світу у Німеччині ми виграли всі ключові матчі. Цього ж разу програли там, де треба було чіплятися за нічию, а в Грузії, де були, мені здається, зобов"язані перемагати, обмежилися мирним результатом. Нічого не поробиш: так склалися обставини.

- Які ж обставини перешкодили втримати перемогу в Тбілісі?

- Якоюсь мірою, думаю, не вистачило концентрації. Коли до фінального свистка залишається декілька хвилин, а ти ведеш в рахунку, є велика спокуса розслабитися. Але потрібно розуміти, що при мінімальній перевазі одна-єдина помилка може стати фатальною. До цих пір не можу зрозуміти, як ми заробили цей злощасний кутовий, після якого грузини відновили рівновагу!

- А чи не було у вас і ваших партнерів зайвої самовпевненості? Мовляв, до кінця залишаються лічені хвилини, гра зроблена...

- Цього точно не було - готовий ручатися. Навпаки, після першого гола виникла деяка нервозність, яка зберігалася практично до кінця гри.

- Чим вона була викликана?

- Мабуть, відповідальністю за результат.

- Що потрібно зробити, щоб в середу добитися успіху в грі з Італією?

- Кожен з нас повинен зіграти на 150 відсотків своїх можливостей, а то і на двісті. Іншими словами - краще, ніж ми уміємо.

- В собі таку готовність відчуваєте?

- Бажання у мене буде навіть на триста відсотків, а як вийде - покаже гра. Але сподіваюся, що все вдасться.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко: з Італією потрібно зіграти на 200 відсотків своїх можливостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути