понеділок, 05 травня 2014 10:55

"Сестри Семеренко нікуди не збираються" - Підгрушна

"Сестри Семеренко нікуди не збираються" - Підгрушна
vova-comment.livejournal.com

Нещодавно інтернет буквально підірвала новина про те, що зіркові українські біатлоністки Валя та Віта Семеренко розглядають варіант зміни українського громадянства на російське. Таке рішення сестри можуть прийняти через невиплачені призові за Олімпіаду в Сочі.

"Це неправдива інформація. Я дуже здивувалася, коли це прочитала, - каже заступник міністра молоді та спорту України Олена Підгрушна. - Я зателефонувала дівчатам. Вони також шоковані. Ми не розуміємо, хто нас намагається підставити і що насправді відбувається. Віта і Валя вже висловилися з цього приводу. Вони — українки і нікуди не збираються. Ніяких заяв чи активних кроків вони не робили".

Російські ЗМІ також писали про Юлію Джиму.

"Коли я шукала в інтернеті інформацію з цього приводу, то у мене склалося враження, що Юлю дописали для масовості. У мене ще не було часу зателефонувати їй (розмова відбулася 30 квітня). Я думаю, вона скаже те саме, що і дівчата. Ми не знаємо звідки ця інформація з´явилася і чому. Дівчата нікуди не збираються. Ми — команда і ніхто не в силі нас посварити".

Деякі кримські спортсмени приймають російське громадянство. Яка позиція міністерства молоді та спорту з цього приводу?

"Ми зацікавлені у тому, щоб вони залишалися в Україні. З кожним особисто ведуться перемовини. Окупація Криму — це не завжди основна причина зміни громадянства. Міграція спортсменів — це доволі звична річ. Хтось приїжджає в Україну, хтось їде з неї. Досить часто це трапляється не через політичні моменти.

Причиною можуть стати особистісні конфлікти чи переїзд тренера. У кожного своє життя і кожен спортсмен сам обирає дорогу. Ми будемо всяко намагатися втримати їх в Україні. Я — патріот своєї країни і вважаю, що наші спортсмени можуть досягати ще кращих результатів, ніж показують на сьогоднішній день. Це справді в їх силах.

Зараз будемо спрямовувати свої дії на те, щоб дати спортсменам такі умови, за яких у них не буде бажання переїжджати в інші країни".

Вам коли-небудь пропонували змінити громадянство?

"Ні, таких пропозицій не було. Навіть, якби пропонували, я б не погодилася. Це 100%".

Яка ситуація з виплатою преміальних за Олімпіаду в Сочі?

"Преміальні будуть. Буквально сьогодні виплатять першу частину. Була проблема з перерахунком коштів, з індексацією та ростом валют. Мали виплачувати, але повертали назад. І так кілька разів. Через всі ці моменти виплата преміальних затягнулася у часі".

Відзначимо, що Підгрушна з 25 березня 2014-го року обіймає посаду заступника міністра молоді та спорту України Дмитра Булатова.

"Я вдячна долі, що мені випав шанс щось змінити у спорті. Буду докладати максимум зусиль для цього".

Нагадаємо, що сестри Семеренко, Підгрушна та Джима стали цього року Олімпійськими чемпіонками Сочі. Українки здобули "золото" в естафеті. Віта Семеренко також завоювала бронзову нагороду у спринті.

Зараз ви читаєте новину «"Сестри Семеренко нікуди не збираються" - Підгрушна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути