субота, 03 червня 2017 17:25

"Шахтар" зайнявся ремонтом газону на стадіоні "Металіст"

"Шахтар" зайнявся ремонтом газону на стадіоні "Металіст"
До групового етапу Ліги чемпіонів характеристики газону досягнуть оптимальних показників shakhtar.com

На стадіоні "Металіст" в Харкові почалася підготовка до наступного сезону. На арені грає донецький "Шахтар".

Генеральний директор "Шахтар-Сервісу" Вадим Гунько розповів про проведення робіт з реновації газону.

"Безумовно, ця необхідність назрівала давно. Відповідні узгодження отримані. Ми поінформували всі залучені сторони, включаючи керівництво ОСК "Металіст", харківську облдержадміністрацію, клуб "Металіст 1925".

На жаль, не могли почати процес раніше, оскільки останній матч на стадіоні провели 31 травня. Вже 1 червня роботи з реновації стартували.

Газон ОСК "Металіст" відноситься до гібридних видів: прошитий спеціальними волокнами за технологією Desso GrassMaster. Щоб розкрити його потенціал, необхідна реновація за допомогою спеціального обладнання, яке ми в 2014 році встигли придбати у Великії Британії.

Суть реновації полягає в тому, що ми видаляємо верхній шар газону, проводимо піскування і відновлюємо штучні волокна Desso. Далі піде засів трави, вносяться відповідні добрива, виконується аерація і інші заходи. Таким чином поле фактично вирощується з нуля.

Зрізання верхнього шару почалася 1 червня в обід. Зазначу, що роботи велися весь день і ніч. Команда агрономів працювала до восьмої години ранку. Це дуже кваліфікована, інтенсивна і копітка робота, де не можна допустити жодної дрібниці. Розраховуємо 3 червня завершити цю стадію, з тим щоб вже в найближчі тижні газон знаходився в процесі росту.

Вже у другому турі чемпіонату "Шахтар" може провести домашню гру на ОСК "Металіст". За нашими оцінками 22-23 липня газон повинен бути досить міцним. Вважаю, в першому ж поєдинку команди оцінять якість поля, а до групового етапу Ліги чемпіонів його характеристики досягнуть оптимальних показників", - сказав Гунько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" покаже свої трофеї уболівальникам

Новий сезон прем'єр-ліги стартує 16 липня. "Динамо" і "Шахтар" зустрінуться вже в другому турі в Харкові.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" зайнявся ремонтом газону на стадіоні "Металіст"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути