Ексклюзиви
четвер, 27 травня 2021 21:01

Роналду - задоволений, а "Ювентус" - ні: що потрібно знати про минулий чемпіонат Італії

Роналду - задоволений, а "Ювентус" - ні: що потрібно знати про минулий чемпіонат Італії
Кріштіану Роналду виступає за "Ювентус" із літа 2018 року. Фото: Gettyimages.com.

Чемпіоном Італії в сезоні-2020/21 став "Інтер". Команда Антоніо Конте змогла скинути із футбольного трону "Ювентус", який 9 років вигравав "скудетто".

"Мілан" та "Аталанта" змогли себе проявити зайнявши призовы місця. Півзахисник "бергамасок" Руслан Малиновський став найкращим асистентом Серії А.

Знавець італійського футболу, коментатор Денис Босянок спеціально для Gazeta.ua поділився враженням від минулого сезону чемпіонату Італії.

Як оціните минулий сезон Серії А?

Головне враження – втрата чемпіонського титулу "Ювентусом". "Стара синьйора" тільки четверта в чемпіонаті. Причому цю позицію команда зайняла в останньому турі.

В чому проблема "Ювентуса"?

Метафізика. Не може команда постійно бути нагорі. Відбуваються спади в кожного клубу. 9 років перемагати в провідному чемпіонаті – аномалія. Через це Серія А втратила інтерес. За 2-3 місяці до завершення сезону було зрозуміло, що "Ювентус" - чемпіон.

Пірло виправдав покладені сподівання?

Цей сезон був становленням Пірло-тренера. Він тільки стає наставником. Андреа почав сприйматися головним тренером тільки після половини сезону.

Пірло непогано працював. Виграв Кубок Італії. Не без трофеїв завершив сезон. Його всі критикують, що він втратив "скудетто", але це не тільки вина Пірло-тренера.

Не потрібно думати, що "Ювентус" не допрацював. Конкуренти теж серйозні. Кожен із них працював, щоб стати кращим та завоювати "скудетто"

Цей сезон був становленням Пірло-тренера. Він тільки стає наставником. Андреа почав сприйматися головним тренером тільки після половини сезону

Залишиться Андреа на наступний сезон?

Сподіваюся, що він буде працювати. Він виграв місце в ЛЧ цього сезону. Це €55 млн. Здобув Кубок Італії. Для тренера-початківця - це хороший результат.

Історія "Ювентуса" та Роналду має перспективи продовження?

Роналду така співпраця влаштовує, а клуб – ні. Я не розумію, який стимул у португальця окрім великої зарплати. Його все влаштовує. Питання, а чи влаштовує це фанів команди?

Клуб збільшує борги. Це не правильний розвиток клубу. Один гравець отримає набагато більше за інших. Це - успіх Роналду, а не "Ювентуса".

"Інтер" заслужив чемпіонство?

Чемпіон завжди закономірний. Виграти можна випадково 2-3 місяці, але не протягом 7-8. Команда мала глибший склад та надійніше грала в обороні. Останній чинник — головних у чемпіонській гонці в будь-якому чемпіоні.

Один гравець отримає набагато більше за інших. Це - успіх Роналду, а не клубу

Антоніо Конте не відразу виграв. Він два роки працював, щоб стати чемпіоном. Команда стабілізувалася. Восени був стрес, коли в Лізі чемпіонів зайняли останню позицію. Як показало життя — це допомогло. Команда не мала додаткового навантаження на відміну від конкурентів. В складний період Конте допомогла підтримка президента та проблеми конкурентів.

Відставка Конте стала несподіваною?

Так. Він хотів розвивати команду. Після здобуття "скудетто" проявити себе не міжнародному рівні. Конте пояснили, що зараз важливо, щоб команда взагалі утрималася на пристойному рівні. Нових гравців та посилення складу для підкорення Європі не буде. Клуб піде шляхом здешевлення складу.

Що буде із "Інтером" далі?

Поки говорити щось рано. Потрібно зрозуміти, хто стане новим тренером. Не зрозуміло, чи зможе втриматися китайський інвестор. Вболівальники вже виступили проти власника клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провал двох попередніх сезонів та перспективи виходу із кризи: що потрібно знати про ситуацію в "Барселоні"

Як оціните виступи"Мілана"?

Чемпіонський титул вони програли у 2021 році. У першій частині сезону "россонері" не програвали жодного матчу, а потім аж сім поразок. Це забагато.

Команда була занадто молода. Ватажки грали нестабільно на відміну від лідерів того ж "Інтера". Це Хакан Чалханоглу та Златан Ібрагімович. Швед провалив багато показових матчів.

Ситуація із контрактами лідерів не впливала на другу частину сезону?

До Доннарумми не може бути вагомих претензій. Це воротар номер один зараз в Італії. У Чалхогоглу серйозно виросли фінансові апетити. Це вплинуло на його гру. Він думає про новий контратом та зарплатню.

До Доннарумми не може бути вагомих претензій. Це воротар номер один зараз в Італії

Чого не вистачило "Аталанті", щоб боротися за "скудетто"?

Важкі поразки на старті сезону від "Наполі", "Верони" та "Сампдорії". Їх потрібно уникати, якщо ти хочеш вигравати. Гаспеніні – найцікавіший тренер в Серії А. До нього не може бути претензій. Навіть в важкі періоди пандемії заробив понад €50 млн. Це тренер заробляє майбутнє клубу.

Будь-який наставник народжується, коли виграває трофеї. "Аталанта" вже програє другий фінал Кубка. Не вистачає успішного досвіду.

Руслан Малиновський вже зірка Серії А?

Безперечно. Як не може бути зіркою людина, яка віддала найбільше передач. Він навіть не був таким у Бельгії, де простіше виграти звання найкращого асистента.

Продемонстрував стабільність та майстерність. Маючи травми, переніс коронавірус.

Малиновський лідер "Аталанти"?

Українець посадив на лаву символ клубу Йосипа Ілічича. Словенець мав бути новим лідером команди після відходу із клуби Алехандро Гомеса. Це говорить про значення українця для команди.

Як оціните прихід Роберто Де Дзербі в "Шахтар"?

Це обдарований тренер зі своїм принципами. Він не приїхав в Україну за грошима. Прийшов в "Шахтар" через Лігу чемпіонів. Це висота для будь-якого наставника. Для нього це виклик. Донецька команда є чітким відображенням його ідей та бачення футболу. Філософія "Шахтаря" та Де Дзербі збігаються. Тому Де Дзербі обрав роботу в Україні, а не "Фіорентину" чи інші клуби, які потрібно було докорінно змінювати.

Хто найкращий футболіст сезону в Італії?

Форвард "Інтера" Ромелу Лукаку, Луїс Муріель із "Аталанти" та Душан Влахович з Фіорентини.

"Інтер, "Мілан", "Аталанта" та "Ювентус" будуть грати Лізі чемпіонів.

Італію у Лізі Європи будуть представляти "Наполі" та "Лаціо". "Рома" буде грати у Лізі конференції.

"Бенавенто", "Кротоне" та "Парма" вилетіли в Серію Б.

Найкращим бомбардиром став Кріштіану Роналду із "Ювентуса", який забив 29 м'ячів.

Зараз ви читаєте новину «Роналду - задоволений, а "Ювентус" - ні: що потрібно знати про минулий чемпіонат Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути