середа, 20 грудня 2017 11:09

Народився Огнен Вукоєвич

Народився Огнен Вукоєвич
За "Динамо" Вукоєвич виступав 6 років. Фото: 1927.kiev.ua

20 грудня 1983 року у хорватському місті Беловар народився Огнен Вукоєвич – півзахисник, який 6 років виступав за київське "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-гравець "Динамо" одружився на "Міс Хорватії"

У дитячо-юнацьких командах Вукоєвич виступав на позиції крайнього півзахисника, але пізніше тренера перевели Огнена в опорну зону.

Першим клубом Вукоєвича був "Славен" з Копрівніци. У цій команді Оггі, так називають Огнена хорватські футболісти і вболівальники, виступав з 2003 по 2005 рік, після чого перейшов до бельгійського "Льєрса". У Бельгії Вукоєвич не зміг закріпиться і після піврічного вояжу повернувся в хорватський чемпіонат, де підписав контракт із загребським "Динамо". У складі "синіх" Огнен не тільки став лідером колективу, але й тричі вигравав чемпіонат і двічі ставав володарем національного Кубка.

Влітку 2008 року за трансфер Вукоєвича почалася справжня боротьба, яку виграло київське "Динамо", випередивши донецький "Шахтар", мюнхенську "Баварію", амстердамський "Аякс" і "Селтік" з Глазго

Влітку 2008 року за трансфер Вукоєвича почалася справжня боротьба, яку виграло київське "Динамо", випередивши донецький "Шахтар", мюнхенську "Баварію", амстердамський "Аякс" і "Селтік" з Глазго. Хорват підписав з киянами контракт перед Євро-2008, який проходив на полях Австрії та Швейцарії.

В "Динамо" Огнен зумів відразу ж вибороти місце в основному складі і любов київських уболівальників. У першому ж сезоні "біло-блакитні" з Вукоєвичем у складі виграли чемпіонат України з 15-очковим відривом і дійшли до півфіналу Кубка УЄФА. Також Оггі ставав дворазовим володарем Суперкубка України. Вукоєвич був ключовим футболістом збірної Хорватії, стабільно отримував виклики до тренувального табору "картатих". Всього за свою національну команду Огнен зіграв 37 матчів, в який тричі "розписався" у воротах суперників. За киян Вукоєвич зіграв 141 матч і забив 10 голів. Закінчив кар'єру в 2016 році.

Нині Огнен працює тренером-селекціонером київського "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Народився Огнен Вукоєвич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути