вівторок, 21 липня 2009 10:28

Рева встановив рекорд з відбиття пенальті

Рева встановив рекорд з відбиття пенальті

У матчі 1-го туру Прем"єр-ліги з "Зорею" голкіпер "Арсеналу" Віталій Рева в 17-й раз за кар"єру вийшов переможцем у дуелі з пробиттям пенальті, встановивши новий рекорд чемпіонатів України. Вісім ударів з "точки" він парирував особисто, а ще у дев"яти випадках м"яч, як на замовлення, пролітав повз або вище воріт.

Колишній лідер своєрідного рейтингу воротарів-антипенальтистів чемпіонатів України - Андрій Глущенко (16 відбитих ударів) - змістився на другу позицію. Вслід йде Ігор Шуховцев (14). Відзначимо, що відомий фахівець з відбиття пенальті - голкіпер київського "Динамо" Олександр Шовковський - в десятку рейтингу не потрапив.

"Я не був у курсі, що у разі відбитого пенальті стану рекордсменом, - сказав Рева, дізнавшись новину про рекорд. - Все-таки пенальті - це ігровий компонент, який для воротаря переважно закінчується вийманням м"яча з сітки воріт. Тому я навіть не замислювався про те, що можу вийти в лідери у цьому показнику.

Хоча, звичайно, приблизно знав, що знаходжуся десь поряд з Андрієм Глущенком. Але спеціально не станеш заробляти пенальті, щоб спробувати їх відбити? (Посміхається). Моїм завданням було вивести суперника з рівноваги і змусити його пробити в потрібний кут".

"Ми домовилися з Цимакурідзе, в який кут він битиме. Він виявився нормальним мужиком, дотримав свого слова, - додав Рева, коментуючи свій 17-й відбитий пенальті в матчі з "Зорею". - адже були випадки, коли мене одурювали, а цей хлопець, потрібно віддати йому належне, не підвів.

Я конкретно запитав: "У який кут битимеш?". Він говорить: "У правий". Щоб уточнити, в правий від нього або від мене говорю: "Бий в правий від мене". Взагалі, добре, що так співпало: м"яч йшов на зручній для воротаря висоті".

За матеріалами "Спорт-Экспресс в Украине", "Динам Киев от Шурика"

Зараз ви читаєте новину «Рева встановив рекорд з відбиття пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути