Ексклюзиви
понеділок, 20 липня 2009 18:33

"Карпати" перемогли "Ворсклу" у Полтаві

Автор: фото з сайту www.vorskla.com.ua
  Півзахисник ”Ворскли” Філіп Деспотовскі (ліворуч) та нападник ”Карпат” Сергій Кузнєцов під час суботнього матчу у Полтаві
Півзахисник ”Ворскли” Філіп Деспотовскі (ліворуч) та нападник ”Карпат” Сергій Кузнєцов під час суботнього матчу у Полтаві

У вихідні стартував чемпіонат України з футболу. Другий рік поспіль першість проходить під егідою прем"єр-ліги.

— Нічого особливого у першому турі не сталося. Лідери свої матчі виграли, — каже колишній форвард київського "Динамо" Віктор Леоненко, 39 років.

"Динамо" перемогло одеський "Чорноморець" 5:0. У киян забивали Кравченко, Мілевський, Гусєв, Ярмоленко і Корреа.

— Здивував пенальті. Я так і не зрозумів за що його поставили, — коментує другий гол Леоненко. — Таке враження, що це Газзаєв переміг "Чорноморець". Суперник його боявся. Радий, що Кравченко забив. Гусєв багато працює, але голи йому даються важко.

"Шахтар" у Донецьку обіграв "Кривбас" 3:0. "Дублем" відзначився бразилець Жадсон. Ще один гол забив Агахова. Нігерієць повернувся в команду у літнє міжсезоння. Донеччани грали без Мірчі Луческу. Командою керував Олександр Спиридон. Румунський фахівець проходить курс лікування після інфаркту, який він переніс "на ногах" під час зборів у Швейцарії.

"Металіст" зустрічався з київською "Оболонню". Харків"яни не без труднощів обіграли новачків прем"єр-ліги 2:0. Забивали Едмар та Олійник.

Офіційним гравцем "Металіста" став колишній "динамівець" Володимир Лисенко. "Оболонь" також підсилилася вихованцями "Динамо". У річну оренду до "пивоварів" пішли воротар Денис Бойко, захисник Андрій Фартушняк, півзахисник Микола Морозюк і нападаючий Андрій Варанков.

Володар Кубка України полтавська "Ворскла" програла вдома "Карпатам" 1:2. Рахунок у матчі відкрив "карпатівець" Кузнєцов. Далі команди обмінялися автоголами. Мілошевич і Чеснаков забили у свої ворота.

— Шкода, що Павлов втратив очки. "Ворскла" всі сили віддала у матчі за Суперкубок із "Динамо". Полтавці грали з киянами на рівних, тому і програли "Карпатам". Та й підсилити команду ніким, — вважає Леоненко.

У центральному матчі туру донецький "Металург" і дніпропетровське "Дніпро" поділили очки 0:0. Ще одна нульова нічия зафіксована у матчі луганської "Зорі" та київського "Арсенала". Героєм матчу став Віталій Рева, який парирував пенальті Цимакурідзе.

"Таврія" у Сімферополі здолала запорізький "Металург" 2:0. Забили Платон і найкращий бомбардир минулого сезону Ковпак.

"Іллічівець" і "Закарпаття" першими зіграли у новому сезоні. Завдяки голу Тищенка господарі здобули три очки 1:0. "Закарпаття" заявило, що оскаржуватиме суддівство. На думку керівництва клубу, головний арбітр зустрічі Ігор Покидько не призначив пенальті у ворота "Іллічівця".


Футбол. Чемпіонат України. Прем"єр-ліга. Результати матчів першого туру




"Іллічівець" (Маріуполь) — "Закарпаття" (Ужгород) — 1:0

"Динамо" (Київ) — "Чорноморець" (Одеса) — 5:0

"Шахтар" (Донецьк) — "Кривбас" (Кривий Ріг) — 3:0

"Ворскла" (Полтава) — "Карпати" (Львів) — 1:2

"Зоря" (Луганськ) — "Арсенал" (Київ) — 0:0

"Таврія" (Сімферополь) — "Металург" (Запоріжжя) — 2:0

"Металург" (Донецьк) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 0:0

"Оболонь" (Київ) — "Металіст" (Харків) — 0:2

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" перемогли "Ворсклу" у Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути