Ексклюзиви
вівторок, 13 січня 2009 20:56

Рабинович позбувся "Арсеналу", щоб очолити Прем"єр-лігу

Сьогодні засоби масової інформації розповсюдили інформацію про продаж українським бізнесменом Вадимом Рабиновичем футбольного клубу "Арсенал" (Київ). Щоб підтвердити або спростувати цю інформацію, кореспондент прес-служби клубу звернувся особисто до президента "канонірів".

- Сьогодні практично всі ЗМІ повідомили про те, що "Арсенал" проданий. Це правда?

- Правда, але тільки частково. Дійсно, сьогодні завершена операція, подробиці якої я можу повідомити лише у загальних рисах (угодою передбачено збереження комерційної таємниці ще приблизно тиждень). Київський "Арсенал" проданий групі інвесторів. Але відразу хочу вам сказати: прізвище Коломойський там не фігурує.

Що ж до прізвища нового президента клубу, вона знайома майже всім жителям нашої країни, і думаю, викличе велике пожвавлення. В одному упевнений точно: ця група і цей президент зуміють зробити головне - побудувати стадіон і базу для "Арсеналу". Я вважаю, що він став одним з найбільш фінансово могутніх клубів України, і дуже радий тому, що передав його до більш ніж надійних рук.

- А можете хоч би натякнути прізвище нового президента?

- Не можу - не маю права. Але скажу одне, що це прізвище дуже часто (якщо не щодня) звучить у всіх ЗМІ.

- Тоді, може, назвете причини, чому ви продали "Арсенал"?

- Назву. Але спершу повинен відзначити: я зробив це не з легким серцем. А причина одна-єдина - вважаю, що Прем"єр-лізі потрібне нове дихання, нові креативні підходи. У зв"язку з цим я ухвалив рішення болотуватися на пост президента Української Прем"єр-ліги. На жаль, обов"язковою умовою для цього був продаж "Арсеналу". Я просто вимушений був піти на такий крок, хоча, зіззнаюся чесно, близько двох місяців намагався вмовити своїх колег "по цеху" зробити виключення зі встановлених правил. Але, як бачите, нікого переконати не зумів - закон є закон.

Хочу відразу звернути увагу на те, що і новий президент, і та інвестиційна група, яка придбала клуб, унеможливлюють номінального продажу. У клуб прийшли дійсно нові серйозні власники з дуже великими амбіціями. І, я думаю, це був найкращий мій подарунок "Арсеналу", що вже пішов від мене.

Тепер же я готуватимуся до зборів президентів. Якщо зумію переконати своїх колег, то для "нового обличчя" Української Прем"єр-ліги постараюся зробити все, що в моїх силах.

- А якщо немає?

- Знаєте, я ніколи заздалегідь не планую негативного результату.

- Як вважаєте, нинішній виконуючий обов"язки президента ПЛ Віталій Данилов підтримуватиме вашу кандидатуру на пост президента?

- А ось це питання вже не до мене, а до Данилова. Але особисто мені чомусь здається, що так. Ще раз хочу нагадати про те, що "Арсенал" я узяв за годину до його зникнення з українського футболу. У першому ж сезоні команда зайняла шосте місце, не маючи на те інших підстав, окрім ентузіазму. Ми не просто зберегли клуб, ми подарували українському футболу таких футболістів як Селезньов, Романчук, Олійник і ін.

Свій же час, проведений в "Арсеналі", я вважаю дуже корисним, дуже цікавим і дуже плідним. Насамперед я вдячний тренерському колективу і особисто Олександру Заварову, з яким мені було дуже приємно і легко працювати. Хочу вибачитися перед тими, кого я колись чимось образив - характер у мене непростий. Але всі бачили і розуміли, що я старався, освоюючи семимильними кроками ту непросту футбольну науку, яку люди освоюють десятиліттями.

- А чому ви вирішили балотуватися на пост президента ПЛ?

- Та тому, що вважаю, що український футбол потребує не "косметичного ремонту", а капітального - ПЛ потрібна не тільки футбольна, але і в цілому нова особа. Необхідно популяризувати футбол в Україні, розкручувати його, не боячись цього слова. Прем"єр-ліга повина не тільки фіксувати результати і збирати штрафи, а займатися насамперед пропагандою футболу. Необхідні також нові підходи до телевізійних трансляцій.

До того ж, я вважаю, що президент ПЛ зобов"язаний в кожному місті, де проходять матчі, разом з клубами організовувати свята футболу, і ще багато чого іншого, про що я б не хотів зараз говорити, оскільки ці ідеї пропонуватиму президентам клубів Української Прем"єр-ліги у відповідній програмі.

- Значить, програма у вас вже є?

- Так, програма є. Вона розроблена мною і групою тих людей, з якими я хочу прийти в Українську Прем"єр-лігу.

ФК "Арсенал"

Зараз ви читаєте новину «Рабинович позбувся "Арсеналу", щоб очолити Прем"єр-лігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути